Forside Nyheder

Apple har købt dansk AR-specialist

-

Danske Spektral har specialiseret sig i at klippe personer ud af fotos og video.

Spektral blev stiftet for 4 år siden under navnet CloudCutout. I begyndelsen forfinede de den teknik der klipper personer ud af en ‘green screen’ – en grøn baggrund som gør det lettere fototeknisk og filmisk senere at erstatte baggrunden med noget andet. Teknikken kaldes Chromakey.

Annonce:

CloudCutouts algoritme var bedre til at udføre denne chromakey, på områder der ofte volder teknikken kvaler, som eksempelvis at få et helt hår med over uden at klippe de tyndeste hår væk i processen.

Senere videreudviklede de den teknik til også at klippe personer i bevægelse ud af video, endda uden den særlige grønne baggrund. Dette via maskinlæring hvor teknologien løbende forbedres.

Så hvor de startede som en hjælp til fotografer der tager skolefotos i USA, hvor baggrunden på et foto let kunne udskiftes med en anden, så endte de arbejdet på en app hvor man kunne klippe sig selv ud og placere sig på lokationer rundt omkring i verden.

Det var i begyndelsen af 2017 og i slutningen af samme år opkøbte Apple dem. En handel der først er blevet kendt nu, skriver avisen Børsen.

Apple arbejder intensivt med AR, augmentet reality, hvor typisk computerskabte objekter blændes ind over virkeligheden set gennem et kamera. Kaldes også ‘mixed reality’.

Men med teknologien fra Spektral er det muligt at gå den modsatte vej, og blænde virkelige objekter og personer ind over en computerskabt verden, eller blænde objekter og personer ind over live video.

Apple har angiveligt betalt omkring 200 mio. kroner for det danske selskab. Ingen fra Spektral har ønsket at kommentere på handlen overfor Børsen.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.