Forside Nyheder

Elon Musk ude som bestyrelsesformand hos Tesla

-
Foto: Jdlasica/Flicker/Creative Commons

Det er en af de hurtigste afgørelser af den slags sager i USAs historie.

Elon Musk har indgået et forlig med de amerikanske finansmyndigheder SEC, hvor han personligt skal betale 20 millioner dollar i bøde, og Tesla skal betale et tilsvarende beløb.

Annonce:

Derudover bliver han tvunget til at træde af fra sin post som bestyrelsesformand i Tesla. Han får dog lov at forblive CEO i firmaet.

SEC bragte Elon Musk og Tesla for retten torsdag, men allerede inden weekenden var omme, lå forliget klar.

Årsagen til SEC’s søgsmål var Elon Musks tweet fra august om at han overvejede at afnotere Tesla fra NASDAQ-børsen og købe alle aktierne tilbage til en pris på 420 dollar pr styk. Det sidste viste sig senere at være lidt af en vits, der skulle imponere Musks kæreste, rockmusikeren Grimes. ”420” er kodesprog for pot og hash i USA.

I nogle dage så det ud som om, Musk ville købe aktierne tilbage med lånte penge fra Saudi-Arabien, men i stedet endte han med at droppe hele projektet.

Det skabte dog alligevel så meget kaos for Tesla-aktien, at SEC vurderede det til at være kritisk for aktionærerne og derfor ender det altså med en bøde på 40 millioner dollar til Musk og Tesla.

Som det hed sig på flere amerikanske finansmedier søndag er det formentlig den dyreste tweet i historien.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.