Forside Nyheder

Farvel til Google+

-

Så holdt den ikke længere. Google+ er på vej i graven.

Google har i flere omgange forsøgt at skabe en social tjeneste, der kunne konkurrere med f.eks. Facebook, men er aldrig rigtigt lykkedes med det.

Google+ er det projekt, der er kommet tættest på, men det er primært fordi det nærmest var umuligt at undgå at blive Google+-bruger, hvis man gerne ville benytte sig af Googles andre tilbud.

Af samme grund kunne Google på et tidspunkt prale af nogle ret substantielle brugertal, men aktiviteten på den social medie-platform var ret lav, selvom der var mange brugere på papiret.

Det er dog ikke blot fordi, Google+ er løbet tør for tålmodighed hos Googles ledelse, at tjenesten nu bliver lukket.

Den afgørende begivenhed var en sikkerhedsbrist, der først blev rapporteret af Wall Street Journal. Et sikkerhedshul gav fuld, offentlig adgang til brugerprofiler, der ikke var markeret som offentlige, og derfor kun burde kunne ses af folk, der havde en venneforbindelse til profilen.

I stedet for en lappeløsning har Google nu i stedet valgt at lukke hele platformen. Og det er næppe ret mange mennesker, der vil savne den. Ifølge Google selv varede 90 procent af alle besøg på platformen mindre end fem sekunder.

Annonce