Forside Produkter Mobil

Google: Android-producenter skal betale for apps i EU

-

Android-enhederne kan stige i pris når Google begynder at tage betaling for apps.

Google fik forleden en milliardbøde af EU over Android. Dette fordi Google hidtil har krævet at deres apps fulgte med i en Android-installation, som “betaling” for at Android var gratis at bruge for hardwareproducenterne.

Annonce:

Selvom Google har appelleret afgørelsen fra EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, så er de nu begyndt at forberede sig på nye tider hvor de ikke længere kan bundle apps med Android, på produkter solgt indenfor EU og EØS.

Google fortæller nu at det fra 29. oktober i år ikke længere vil være et krav at deres apps er installeret på europæiske Android-enheder, til gengæld skal hardwareproducenterne betale for de apps hvis de alligevel vælger at levere dem med.

 

Google Play butik er omfattet

Ifølge avisen The New York Times vil Android-producenterne kunne købe licens til at sælge deres telefoner forudinstalleret med Google Play app store, Gmail, YouTube og Google Maps.

Andre licenser vil omfatte Chrome browser og Google Search.

Med udsigten til at miste adgangen til Google Play butik og Google Search, der vil vi nok se hardwareproducenterne vælge at betale for Googles apps fremover, med højere priser på Android-enhederne til følge.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.