Forside Nyheder

Her er Googles nye Pixel 3

-

Googles Pixel-telefoner skal foreløbigt købes via parallelimport i Danmark, men det er der nogle Google-fans, der synes er besværet og pengene værd.

Det vil disse fans formentlig også synes om den nye Pixel 3, som Google netop har annonceret ved en event i New York.

Annonce:

Det er mest i de små detaljer, man skal finde forskellene i forhold til forgængerne, men disse små detaljer kan have ret stor betydning. Hvis vi starter med en af de ting, som Pixel-telefonerne er kendte for, kameraerne, så er det sket lidt på den front. Pixel-telefonerne har allerede i flere omgange indtaget førstepladsen på hitlisten for smartphone-kameraer hos DxOMark, og meget tyder på, at Pixel 3 også kan gøre dette.

Hovedkameret består stadig af en 12,2 MP-sensor med en blændeåbning på f/1.8, hvilket er det samme om på de nye iPhones, men mange nyere smartphones har fået blændeåbningen op på f/1.7. Det er dog på softwaresiden, at Google primært brillerer, når det gælder kameraerne, og sådan bliver det formentlig også denne gang.

Pixel-kamerasoftwaren opnår med software, hvad mange smartphones bruger hardware til i form af dobbeltkameraer med mere, og til Pixel 3 har Google annonceret yderligere software-funktioner. Disse indbefatter blandt andet”Motion Auto Focus”, der kan holde fokus på et objekt i bevægelse (hvilket gør fotografering af børn og dyr væsentligt nemmere), og ”Night Sight”, der skule gøre fotografering ved lavt lys en hel del bedre. Sidstnævnte er dog ikke klar ved lanceringen af telefonen. Endelig bruger Google også AI til at afgøre, hvilket af en række billeder, du har taget i ”burst mode” er det bedste. Funktionen hedder ”Top Shot” og kigger efter f.eks., om billedet er i fokus eller om der er fejl i billedet.

Super-selfiekamera = stort kamerahak

Selv om Google har valgt at holde sig til en enkelt sensor foran, har de sat et dobbeltkamera ind på fronten. Begge sensorer har 8 megapixels ombord, men forskellige blændeåbninger. Den ene er på f/1.8 og kan bruges til almindelige selfies, men når man skal have hele familien eller venne-kliken med på det samme billede, kan man i stedet bruge den anden linse, der har en vidvinkel-blændeåbning på f/2.2 .

Dobbeltkameraet på fronten har dog, hvad nogle måske vil synes er en uheldig bi-effekt. Google har med Pixel 3 valgt at gå kamerahak-vejen, men fordi dobbeltkameraet fylder, går hakket ret langt ind på skærmen, selvom det ikke er særlig bredt.

Apropos skærmen, så har Pixel 3 en 5,5” OLED-skærm ombord med en opløsning på 2160 x 1080 pixels. Den store version, Pixel 3 XL, har en 6” OLED-skærm, hvor opløsningen er skruet op til 2960×1080. Med kamerahakket er fronten på Pixel 3 anderledes end forgængeren, men vender man den om, er det stadig det gamle, tofarvede design, der dominerer. Forskellen er dog, at hele bagsiden nu er lavet af glas.

Og det er der en grund til. Google har nemlig som noget nyt smidt trådløs Qi-opladning i Pixel. De to batterier på hhv. 2915 og 3400 mAh kan også lades op hurtigt med den medfølgende 18W-oplader. Hvis man vil have noget lidt mere dekorativt, har Google også lavet en trådløs lader, der samtidig er en stand til telefonen. Altså ligesom en klassisk smartphone-dock, bare uden at skulle fumle med at få stikket placeret rigtigt.

Med Duplex, der er på vej til Pixel-telefonerne, kan du lade en serverbaseret bot afvise telefonsælgere og andre irriterende typer.

Kan tage telefonen for dig

Som man kunne forvente er det Snapdragon 845-chipsettet, der sidder i Pixel 3, og det ledsages af 4GB RAM. Der er enten 64GB eller 128GB lagerplads ombord, og Google tilbyder ubegrænset lager i skyen til deres Pixel-kunder.

Derudover er den største nyhed formentlig, at Google til november lancerer Duplex til Pixel-telefonerne. Det er den server-baserede bot, der kan samarbejde med Assistent og ringe restauranter og frisører op for at bestille tid på dine vegne.

Den kan dog også gøre noget andet, der er temmelig smart, men som danske Pixel-købere næppe skal forvente at få mulighed for at bruge. Hvis du modtager et opkald fra et nummer, du ikke kender, kan du lade Duplex svare for dig. Du vil så kunne se en tekstudskrift af, hvad Duplex og f.eks. en telemarketing-sælger taler om, mens samtalen forløber.

Pixel 3 og Pixel 3 XL kan nu forudbestilles til en pris på 799 dollar for den lille og 899 dollar for den store model (hhv. cirka 5.100 kr. og 5.750 kroner eksklusive danske afgifter). I USA begynder de at blive sendt ud til køberne d. 18. oktober, mens købere i f.eks. Storbritannien og Tyskland må vente til 21. oktober.

 

Annonce:
Forrige artikelGoogle satser på hjemmestyring med Home Hub og smartpærer
Næste artikelNy Chromecast video med multirum audio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.