Forside Nyheder

Kan Focals gøre, hvad Google Glass ikke kunne?

-

Det ser ud som om, Google, Apple og Facebook har fået seriøs konkurrence til deres AR-brilleprojekter.

Firmaet North har netop annonceret deres AR-brille-mærke Focals, der i princippet fungerer ligesom Google Glass, men bare meget enklere og smartere. Og det gør dem til en AR-brille, du måske i virkeligheden gerne vil gå rundt med.

Annonce:

For det første ligner den en almindelig brille. North har endda tænkt sig at åbne et par brillebutikker i Toronto og New York, hvor du kan gå ind og få scannet sit ansigt og så laver de en brille, der passer til dig.

For det andet kan du vælge mellem flere forskellige designs, så du kan finde noget, der rent faktisk passer til din stil.

For det tredje er det ikke noget med et stykke glas, du skal kigge op i for at få dine informationer, sådan som det var på Glass. Men der er omvendt heller ikke tale om dyr teknologi, hvor der er en skærm indbygget i brilleglasset, sådan at det koster en bondegård at skifte brillen ud.

I stedet har North lavet et koncept, hvor der sidder en lillebitte projektor på indersiden af den ene brillestang, der så skyder et billede ned på brilleglasset. Glasset indeholder så et materiale, der aktiveres af lyset og reflekterer det, men som ikke kan ses, når projektoren ikke er tændt. Refleksionen sendes så direkte ind i dit øje og er derfor altid i fokus.

Det er ikke meningen, at projektoren skal bruges konstant, men i stedet skal erstatte de mange gange, du kigger ned på din smartphone i løbet af en dag for f.eks. at tjekke vejret, de seneste overskrifter eller beskeder, der lige er kommet ind. Du kan også bruge den til navigation, hvor retningen, du skal gå i, vises direkte på brilleglasset. Der er endda Alexa indbygget, så du kan styre styre f.eks. musikafspilning på din smartphone eller hjemmets intelligente enheder fra brillen med stemmen.

Du kan ikke starte telefonopkald fra brillen, men du kan sende SMS’er og med tiden vil der formentlig komme endnu flere integrationer med apps på smartphonen. Brillerne understøtter både iOS og Android og du kan naturligvis få styrke i glasset, så du kan bruge brillen til hverdag.

Ud over at have tænkt i moderigtighed, design og at have fokuseret på de mest nødvendige ting, har North også taget endnu et skridt, der kan gøre en forskel. På Google Glass skulle du sidde og fumle med brillestangen eller tale højt for at styre dens funktioner. Men det er jo ikke smadderpraktisk, hvis du sidder i et møde eller til middag med vennerne.

I stedet har North lavet en lille, trådløs fingerring, der kan bruges til at styre menuerne i Focals med. På siden af ringen sidder der en lille joypad, der hjælper dig med at navigere rundt i brillen. Og så har Focals endnu en fordel frem for Glass eller f.eks. Snaps Spectacles-briller: Der er ikke noget kamera indbygget, så du bliver ikke anklaget for at overvåge nogen eller smidt ud af biografen for forsøg på at optage en film.

Ulempen ved Focals er prisen. Foreløbig ligger de på 999 dollar før amerikansk salgsskat, told, dansk moms etc., så selv, hvis du tager til USA for at købe dig et par, kan det hurtigt blive en investering på 7-8.000 kroner. Men så er de også speciallavet til dig efter din hovedform.

The Verge og Engadget har begge prøvet brillen af og skriver, at Focals er et stort skridt fremad indenfor AR-briller. Du kan læse mere om teknologien og se de forskellige designs på Norths hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.