Forside Nyheder

Ny iPad Pro dropper kanterne og har USB-C

-

Ganske som forventet har Apple lanceret en ny iPad Pro i det kantløse iPhone-design.

Der var allerede løbet rygter forud, og ganske som disse rygter sagde, er den nye iPad Pro kantløs uden et kamerahak.

Annonce:

Den lille, smalle kant, der går hele vejen rundt, er på grund af iPad’ens størrelse i stand til at indeholde Face ID-kameraet på 7MP, der er nødvendigt, fordi Apple har droppet Home-knappen, ligesom på iPhone. Og på iPad Pro kan du bruge Face ID i landskabs-tilstanden, du ikke kan på iPhone. Skærmen er ”liquid retina” ligesom på iPhone X.

iPad Pro har samtidig fået nogle lidt hårdere sider, der således minder mere om det gamle iPhone 4-design – men dog noget tyndere.

Den fås stadig i 10,5”-størrelsen, men fordi skærmen nu går ud til kanten, er den faktisk nu på 11 tommer.

Den store iPad Pro på 12,9” har dog bevaret sin skærmstørrelse, men til gengæld er selve kroppen blevet 25% mindre. Og den er blevet en millimeter tyndere og er således 5,99 mm tyk.

 

iPad Pro med nyt smart keyboard

 

Apple har sat deres nye A12X Bionic-chip i den nye iPad Pro. Den har en 8-core CPU, hvor fire kerner er dedikeret til ydelse og fire, til når der skal spare på batteriet.

Det gør den 35% hurtigere på single-core-opgaver, men hele 90% hurtigere på multi-core. I A12X sidder der også en Neural Engine.

Apple påstår endda, at den nye iPad Pro er hurtigere end 92% af de PC’er, der blev solgt indtil nu i 2018 – inklusive dem med Intels i7-processorer. Det er tydeligvis et forsøg på at drille Microsofts Surface Pro.

 

 

Men Apple vil også virkelig gerne gøre iPad Pro til en gaming-platform.

Den nye 7-kernede GPU er 2x hurtigere end tidligere, og det betyder at iPad Pro nu er 1000x hurtigere end den første iPad. Det betyder også, at den kan levere den samme grafikpower som den nyeste generation af Xbox-konsollen. Den nye iPad Pro har nu op til 1TB lagerplads.

Og så talte andre rygter i øvrigt også sandt: Apple har for første gang på en mobil enhed droppet Lightning-stikket og bruger i stedet USB-C. Det er lidt af et skridt, da det formentlig betyder, at iPhone er på vej i samme retning.

Apple understregede mulighederne for at forbinde iPad Pro med en række forskellige enheder i USB-C-økosystemet, men også muligheden for charge out – du kan nu oplade din iPhone fra din iPad.

 

Den nye 12,9″ iPad Pro (th) sammenlignet med den gamle (tv)

 

Med iPad Pro kommer der også en ny Pencil, der blandt andet gør det muligt at skifte mellem forskellige tilstande ved at tappe på den to gange.

Denne funktion vil kunne anvendes forskelligt i apps, det er op til udviklerne. Men det vil måske glæde Pencil-fans endnu mere, at den nu hæfter sig fast på iPad Pro magnetisk – og oplades trådløst direkte på iPad’ens kant.

 

 

Endelig har Apple også lanceret et nydesignet Smart Keyboard Folio-cover, der nu kan stille iPad Pro’en op i to forskellige vinkler.

Du behøver dog ikke tage en hel terabyte lagerplads, du kan også få de nye iPad Pro’er med helt ned til 64GB. 10.5-tommeren (som vi måske nu skal til at kalde 11-tommeren?) koster fra kr. 6.699,- og 12,9″ koster fra 8.699,-

 

Galleri

 

Annonce:
Forrige artikelENDELIG: Ny Mac Mini
Næste artikelDanske Bank overgiver sig – Gør klar til Google Pay
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.