Forside Nyheder

Så er det første, kommercielle 5G-mobilnetværk gået i luften

-

Clayton Harris er den første person i verden med et 5G-mobilabonnement.

I hvert fald, hvis man skal tro det amerikanske teleselskab Verizon, der netop er gået i luften med, hvad de kalder ”verdens første, kommercielt tilgængelige 5G-mobilnetværk”.

Annonce:

Det er sket i Houston i Texas, hvor Clayton Harris bor. Ud over Houston kan kunder i visse områder af byerne Indianapolis, Sacramento og Los Angeles også købe adgang til Verizons 5G-netværk.

Men, som det altid er tilfældet med nye generationer af mobilnetværk, så er der begrænsninger. For det første er der kun tale om et 5G-netværk i forhold til, hvor hurtigt det er. På sigt kommer netværket op på gigabit-hastigheder, men lige nu leverer det ”kun” 300 Mbps.

Verizon benytter sig nemlig ikke af den 5G-standard, der forventes at blive den gældende, nemlig 5G NR. Sidstnævntes specifikationer er stadig ved at blive lagt helt fast af 3GPP-organisationen. I stedet bruger Verizon sin egen 5G TF-standard, men siger dog, at al deres udstyr vil blive opgraderet til 5G NR, når standarden ligger klar. Firmaet forsøger altså ikke at køre et parallelforløb med deres egen standard.

En anden begrænsning er, at man kun kan få 5G-oplevelsen derhjemme. Når man køber 5G-abonnementet får man en trådløs router til hjemmet, der fungerer som en slags repeater for 5G-masterne, samtidigt med at den er et WiFi-adgangspunkt. Med andre ord kobler den sig på Verizons 5G-netværk og du kan så koble dig på routeren via WiFi fra din yndlings-device. Der er altså tale om et slags mobilt hotspot med hastigheder, der kan konkurrere med visse bredbåndsabonnementer.

Egentlig udrulning af 5G-netværk i den vestlige verden forventes at begynde fra næste år, hvor de første smartphones med 5G-modem’er også skulle begynde at dukke op.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.