Forside Nyheder

Der kommer først en 5G-iPhone i 2020

-

Apple vil angiveligt benytte sig af sit sædvanlige udviklingsmønster, når 5G kommer rullende.

Med andre ord vil de ikke ræse ud og putte den nye teknologi i iPhone, bare fordi de kan. Sådan har det også været med flere andre smartphone-teknologier, hvor Apple var afhængige af standarder eller andre spillere i markedet. På de første par generationer af iPhones var kameraerne håbløst bagud i forhold til, hvad man kunne få på andre smartphones, og det tog Apple længere end så mange andre at springe med på både 3G- og 4G-vognene.

Annonce:

Og sådan bliver det altså også med 5G. Vi forventer at se de første 5G-telefoner på markedet ved Mobile World Congress i det tidlige forår 2019, selv om disse ikke nødvendigvis har noget netværk at forbinde sig til. Selv om der er forsøgsnetværk allerede nu, der understøtter 3GPPs 5G-standard, også kaldet 5G NR, vil vi formentlig allertidligst begynde at se brugbar 5G-telefoni i områder af Europa – inklusive Danmark – når vi nærmer os 2020.

Hvis 2020-udrulningen af 5G kommer til at ske som forventet, vil der altså være et netværk klar, når der så lander en 5G-iPhone halvandet år efter de første Android-telefoner med 5G er blevet lanceret. Men Apple venter tilsyneladende ikke kun fordi, de har et særligt udviklingsmønster og vil vente, til folk rent faktisk kan bruge en 5G-iPhone. Der er tilsyneladende også lidt bøvl med selve teknologien.

Varme chips

Apple er nemlig nu koblet uløseligt sammen med Intel, når det gælder modemchips til iPhone. Det skyldes Apples igangværende konflikt med deres tidligere leverandør, Qualcomm, der både handler om patenter, brudte kontrakter og generel dårlig atmosfære.

Men ifølge Fast Company har Intel og Apple endnu ikke fundet ud af, hvordan de kommer af med varmen på de pågældende chips. Magasinet har talt med en kilde tæt på Apple, der fortæller at sidstnævnte er ret utilfredse med, at Intel ikke kan få den planlagte modemchip, 8161, til at holde op med at blive for varm.

Prototyper, der benytter sig af chippens nuværende udviklingsstadie, hvor den hedder 8160, bliver angiveligt så varme, at det kan mærkes på ydersiden af telefonen. Det er naturligvis ikke bare et problem for brugerens hænder, men også for telefonens batterilevetid.

Det skulle dog ifølge Fast Companys kilde langt fra være nok til at Apple giver efter og løber tilbage i armene på Qualcomm. I stedet har de bare givet sig selv og Intel lidt mere tid på de interne projektdeadline. Og derfor kommer der først en 5G-iPhone i 2020.

 

Annonce:
Forrige artikelStarman har nu passeret Mars i sin Tesla
Næste artikelTelia klar med ny TV-boks
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.