Forside Produkter Mobil

Flere detaljer om Samsungs foldbare smartphone-format

-
I udfoldet tilstand kan Samsungs nye smartphone-format håndtere tre apps ad gangen, der multitasker helt uafhængigt af hinanden (Foto: Recordere).

Det var småt med detaljerne, da Samsung viste deres foldbare smartphone-prototype frem ved åbningen af deres udviklerkonference.

Men allerede samme eftermiddag var den sydkoreanske techgigant klar med flere detaljer om, hvordan den kommer til at fungere.

Disse blev afsløret ved en mindre session, hvor app-udviklerne kunne få mere nyt om, hvordan de skulle forberede deres app på den nye formfaktor.

Annonce:

Her kunne Samsung således blandt andet afsløre, hvad der bliver formatet på de to skærme, som den foldbare smartphone kommer til at have, altså den store Infinity Flex-skærm, der kan foldes, og den mindre skærm, man bruger, når telefonen er lukket.

 

 

I åben tilstand er der tale om en 7,3 tommers tablet med i skærmforholdet 4,2:3. Opløsningen er 1536×2152, hvilket giver en pixeldensitet på 425 dpi.

I lukket tilstand er skærmen på 4,6 tommer med en opløsning på 840 x 1960 i 21:9-skærmforholdet, så altså en smal, aflang skærm med en dpi på 420.

Når pixeltætheden er næsten den samme på de to skærme til trods for størrelsesforskellen, er det ikke tilfældigt.

Samsung vil gerne have, at oplevelsen er så ens som muligt på de to skærme, sådan at f.eks. en læseoplevelse føles uafbrudt og glat, når man går fra den ene skærm til den anden.

 

 

Samsung og de app-partnere, der allerede er med ombord i projektet har netop fokus på en kontinuérlig oplevelse, hvor den tilgængelige information folder sig ud sammen med smartphonen.

Når man går fra den ene til den anden, dukker der nye informationsfelter op og nye navigationsmuligheder i form af knapper m.v., men hovednavigationen er stadig tilgængelig i den lukkede tilstand.

Et godt eksempel, der også blev vist frem i den ovennævnte session, er Flipboard-app’en. Her kan man tydeligt se, hvordan den normale Flipboard-oplevelse, hvor man scroller ned gennem artikler og nyheder, fungerer nogenlunde som vi kender det på skærmen i lukket tilstand.

Men når man åbner smartphonen, breder historien sig ud og billeder med mere får meget mere liv.

 

Sådan ser Flipboard-app’en ud i lukket vs åben tilstand på Samsungs foldbare smartphone (Foto: Recordere).

 

Dertil kommer, at Samsung i samarbejde med Googles Android-hold har skruet op for multitasking-mulighederne i den udfoldede tilstand. Det vil blive muligt at bruge i alt tre apps samtidigt på den store skærm.

Disse kører helt uafhængigt og fungerer, som hvis de havde hele skærmen til rådighed, men vil være fordelt med to ude i siden og en hovedapp i midten, og man kan naturligvis frit vælge, hvad der er hvad.

Hvis man åbner og lukker skærmen, vender de tre apps i øvrigt alle tre tilbage til der, hvor du sidst slap dem, du behøver ikke starte dem op igen.

 

Se også

Samsungs kommende foldbare er både en smartphone og en tablet

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung åbner Bixby op for alle
Næste artikelSamsungs kommende foldbare er både en smartphone og en tablet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.