Forside Nyheder

Google-medarbejdere går i strejke over kønsdiskrimination og sexchikane

-
Skilte klar til at blive taget med udenfor af Google-strejkende i New York (Foto: Googlewalkout/Twitter)

Søgninger og Gmail kommer formentlig til at fortsætte som sædvanligt.

Men udviklingen af Googles øvrige produkter kan blive lettere forsinkede idag, efter 1500 Google-medarbejdere verden over er gået i strejke.

Annonce:

Det er især kvinderne, der har meddelt ledelsen, at de forlader deres arbejdspladser i dag, og da det er en verdensomspændende begivenhed, begyndte strejkerne tidligt i Asien, gik hen over Europa tidligere på dagen og er nu nået til Googles hjemby, Mountain View i Silicon Valley.

Hovedårsagen til at strejken kommer netop nu, hedder Andy Rubin. Som vi kunne skrive for flere måneder siden, blev Android-stifteren anklaget for at have haft opført sig ”upassende” overfor en medarbejder, som han angiveligt havde en affære med. At have en affære med en medarbejder, der er under én er imod medarbejder-retningslinjerne hos Google og det var en af årsagerne til at Rubin fratrådte.

Men for nylig kom det frem i New York Times, at Rubins affære havde været lidt problematisk end først antaget. Kvinden i forholdet kom frem og fortalte at han havde tvunget hende ind i seksuelle situationer, som hun faktisk ikke var klar til. At Rubin oven i købet fik et gyldent håndtryk på 90 millioner dollar, da han forlod Google, kom på tværs af en del kvindeige Google’eres retfærdighedsfølelse.

Strejken idag handler dog ikke kun om Rubin-sagen. Andre aftrædelser på grund af seksuelle krænkelser med gyldne håndtryk har angiveligt også fundet sted, og i det hele taget er Google – ligesom det meste af resten af Silicon Valley – en mandsdomineret arbejdsplads, og det har en indflydelse på både ansættelses- og arbejdspladskulturen.

Kønskonflikten i Google brød ud i lys lue, da den nu fyrede medarbejder James Damore rundsendte et memo med pseudovidenskabelige beviser for, at kvinder var dårligere til visse tech-opgaver end mænd.

De demonstrerende medarbejdere har stillet en række krav til Google-ledelsen, der blandt andet handler om et generelt opgør med kønsdiskrimination i Google, men også om transparens i fratrædelsesaftaler på ledelsesniveau og ligeløn.

Google-strejken har endda sin egen Twitter-konto:

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.