Forside Baggrund

Nordisk Film og YouSee bag ny dansk streamingtjeneste

-
Foto: recordere.dk

En ny dansk filmtjeneste har premiere, og bag står Nordisk Film og YouSee.

Nordisk Film og YouSee er gået sammen om en ny dansk streamingtjeneste der har premiere i dag. Det skriver Berlingske.

Formålet er at få Nordisk Films katalog over danske og udenlandske film bredere ud.

Annonce:

“I årevis har vi haft et katalog med store mængder danske og udenlandske film, som blev solgt på DVD. Det marked er nærmest forsvundet med Netflix, Viaplay m.fl.Dem har filmselskaber og -producenter så kunnet sælge deres film til, så forbrugerne kunne finde dem”, fortæller Kenneth Wiberg, direktør for Nordisk Film Distribution, til Berlingske, og fortsætter:

“Men nu satser både store danske og internationale streamingtjenester på egenproduktioner og TV-drama i stedet for de ældre film, og disse både klassikere og moderne film oplever vi stadig et utroligt stort ønske for at finde og se. Så da vi i Norden har en unik niche med et stærkt varemærke, er dybt involveret i filmproduktion i de fire store lande og har et kæmpe katalog, er det meget nærliggende at starte en egen kanal”.

Dermed kommer Nordisk Film op på at drive 3 streamingtjenester. De står også bag Dansk Filmskat og Min Bio (for børn).

 

Nordisk Film+

Den nye filmtjeneste har fået navnet Nordisk Film+ og den får premiere hos YouSee i dag, som en del af bland-selv-universet. Her kan YouSee-kunderne blande tv-kanaler og streamingtjenester.

YouSee fortæller at streamingtjenester er blevet en populær del af bland-selv.

“Vores bland-selv-kunder vælger meget streamingtjenester. Da vi startede, havde vi fem tjenester, i sommer føjede vi tre til, og nu kommer to yderligere – ud over Nordisk Film+ også Fox+. Det er en spændende udvikling med nye samarbejdsmodeller, nu hvor streamingtjenesterne – ligesom TV-kanalerne – begynder at få en klarere profil. Det vil med vished kun accelerere”, fortæller Jacob Mortensen, direktør for YouSee, til Berlingske.

Hver af YouSees bland-selv-kunder har i gennemsnit 1,6 streamingtjenester.

 

Ud til Skandinavien

Efter premieren er i Danmark er det planen senere at åbne i Sverige og Norge.

Men i Danmark forbliver tjenesten eksklusiv for YouSee-kunder.

 

Annonce:
Forrige artikelChromecast for video bliver en del af Googles multirum musiksystem
Næste artikelYouTube- og Amazon-strategier viser yderligere integration mellem Hollywood og tech
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.