Forside Nyheder

Nu bygger Google datacenter i Danmark

-
Google datacenter. Screenshot: Google på YouTube

Et datacenter på 46.000 m2 skal skyde op ved Fredericia.

Google er gået i gang med at bygge et stort datacenter på deres grund i erhvervsområdet DanmarkC der ligger mellem Fredericia og Taulov. Det skriver avisen Jyske-Vestkysten.

Det var kendt at Google ejede den 73 hektar stor grund, men først nu bekræftes at det handler om et nyt datacenter på dansk jord.

Annonce:

Første etape skal stå klar til brug allerede i 2020, så nu skal 1.500 mand i sving med byggeriet.

“Det er ikke nogen tilfældighed, at vi lige netop har valgt Fredericia. Vi oplever Fredericia som en attraktiv erhvervskommune med en dygtig ledelse og adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor ser vi frem til et langt samarbejde med kommunen og de øvrige lokale institutioner”, fortæller Google Danmark Malou Aamund, direktør for Google Danmark, til avisen.

Datadelen af centret er fordelt på to serverrum med kontorer. De bygninger bliver omkring 13.000 m2 hver.

Forsyningsdelen bliver på 10.576 m2 og mekaniske installationer på 9.075 m2. Resten af de 46.000 m2 er fordelt pågeneratorområde, transformatorstation, brandbekæmpelse, GIS-koblingsstation, lager og administration.

 

Annonce:
Forrige artikelFuncl W1 og AI er super billige trådløse øretelefoner på Indiegogo
Næste artikelEmmy til dansk skuespiller i DR-dramaserie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.