Forside Produkter Mobil

Nu kommer der bedre mobildækning i togene

-
DSB IC4. Foto: DSB

DSB har i al stilhed installeret mobile signalforstærkere i en række af deres togserier.

Brugere af DSB fjerntog, dem der kører rundt i og mellem landsdelene, kan sikkert nikke genkendende til oplevelser med dårlig mobildækning.

Men i al stilhed, og endnu uden at fortælle kunderne om det, har DSB været igang med at opgradere togene med signalforstærkere til mobilsignaler. Det fortæller Banedanmarks tekniske direktør Søren Boysen til fagbladet Ingeniøren.

Annonce:

Han er projektleder for en stor gruppe med DSB og de danske teleoperatører, der arbejder på at skaffe bedre mobildækning og internet for de danske togpassagerer.

 

Alle 3 mobilnet

Eksterne antenner fanger signalerne fra alle tre danske mobilnet: TDC, 3 og TT-Netværket (Telia og Telenor). Små mobilsendere videresender herefter signalerne inde i vognene.

Det betyder at man kobles på ens egen teleoperatør som normalt, men altså nu med bedre signalstyrke og en mere stabil forbindelse.

 

Disse togsæt får det

Det er ikke mindst i IC4-togene og i dobbeltdækker-vognene hvor der har været dårlig mobildækning indenfor, fortæller Ingeniøren. Disse opgraderes, og så får IC3 og IR4 også repeaterne installeret.

Repeaterne er allerede aktive i mange togsæt, men DSB og Banedanmark ville ikke oplyse hvor mange togsæt der endnu mangler før installationen er komplet.

Når opgraderingen er tilendebragt er der fortsat enkelte sorte huller tilbage på togstrækningerne, men det er reduceret til 65 for hele landet. De huller skal dækkes af flere mobilmaster.

 

Annonce:
Forrige artikelTEST: OnePlus 6T – Meget Android for pengene
Næste artikelPower åbner i Holbæk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.