Forside Indhold og distribution Film

Ny Criterion-streamingtjeneste opstår af FilmStrucks aske

-

Fans af filmklassikere får snart en ny streamingtjeneste, de kan muntre sig med.

Det er Criterion Collection, der til næste år starter deres egen streamingkanal. Filmnørder kender Criterion Collection som et selskab, der licenserer rettighederne til filmklassikere og genudsender dem til hjemmevideomarkedet, ofte i nyrestaurerede versioner med en masse ekstra materiale.

Annonce:

Den nye streamingkanal kommer til at hedde The Criterion Channel og vil blive lanceret til foråret. Du kan dog allerede nu skrive dig op til tjenesten.

Initiativet er kommet på banen, efter at tjenesten FilmStruck er blevet et af ofrene i AT&Ts overtagelse af TimeWarner-gruppen. FilmStruck var en tjeneste, der blev kørt af Turner Classic Movies (TCM), og som som havde streamingrettighederne til Criterion Collection.

Men i forbindele med, at AT&T skærer fedtet fra i det, der nu hedder WarnerMedia, lukker FilmStruck om mindre end to uger, hvilket har fået en hel del filmnørder til at protestere og der er endda lavet en underskriftindsamling for at standse lukningen. Det har dog ikke hjulpet, så nu lukker FilmStruck altså 29. november.

For ægte filmfans

Criterion Collection var dog ikke sene til at prøve at komme skuffede fans til udnsætning, så nu har de altså annonceret deres helt egen tjeneste. Som man næsten kan forvente starter tjenesten i USA og Canada, men Criterion skriver i deres pressemeddelelse, at de håber på ”at rulle ud i yderligere territorier over tid”.

Det er dog langt fra sikkert, at Criterion Channel kommer til at have lige så stramme geografiske begrænsninger som f.eks. Netflix, så hvis du er ægte filmelsker, er der gode chancer for at du kan finde en måde at få adgang til Criterion Channel på, når den åbner.

Ud over en stor samling af filmklassikere fra de sidste 100 års filmhistorie, udenlandske film, kortfilm og indie-film har Criterion også en række dokumentarer om filmene, interviews med filmmagerne og skuespillere, kuraterede udvalg af film fra kendte og respekterede mennesker i filmbranchen med videre. Disse vil også blive tilgængelige på den nye tjeneste.

Du kan se lidt af, hvad den nye streamingtjeneste kommer til at byde på herunder.

 

 

Annonce:
Forrige artikelTest af Ninebot by Segway Kickscooter ES1
Næste artikelIKEA signalforstærkere til TRÅDFRI smarthjem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.