Forside Produkter Connected Home

Ret beordrer Amazon til at udlevere Alexa-optagelser

-
Foto: Shutterstock.com

USA: Smarthøjttalere kan bruges til at hjælpe politiet med at opklare sager.

Taleassistenter sender lydoptagelser fra hjemmet afsted til centrale servere, så optagelserne kan blive oversat til tekst, for videre fortolkning af hvad der blev sagt.

Hos Amazon destrueres optagelserne ikke efter endt oversættelse, de gemmes for altid. Amazon har tidligere forklaret at det handler om at kunne forbedre taleforståelsen, så de servere der oversætter har et bagkatalog af talte kommandoer og spørgsmål.

Annonce:

Det ved politiet i USA også, og derfor er en Alexa-enhed blevet en del af efterforskningen i en dobbelt mordsag.

Amazon afviser som udgangspunkt at udlevere optagelser fra Alexa-enhederne, men nu har en dommer i New Hampshire (USA) beordret Amazon til at udlevere de oplysninger og optagelser de har på den Echo-højttaler (med Alexa) som stod i hjemmet hvor et par blev fundet myrdet. Det skriver Ars Technica.

Udover lydoptagelserne skal Amazon også udlevere oplysninger som hvilke telefoner der har været parret med højttaleren hvornår.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.