Forside Baggrund

TDC har påbegyndt udrulning af fiber

-

TDC indleder den første bølge af fiberudrulning i Danmark.

De nye ejere af TDC har planer om at etablere et landsdækkende fibernet, og nu indledes arbejdet i de to første områder.

Annonce:

For dem er det derfor en milepæl i dag, i deres vej mod et digitalt Danmark.

“TDC har forbundet Danmark i 136 år, og det er et vigtigt strategisk fokus for os at opbygge fremtidens digitale infrastruktur. Fiber er fremtiden inden for bredbånd, og vi ønsker at være på forkant”, fortæller Andreas Pfisterer, koncerndirektør hos TDC Group.

 

Gratis tilslutning

Der tilbydes gratis tilslutning der hvor TDC ruller fiberne ud. Herefter kan der tegnes abonnement hos en bredbåndsudbyder efter eget valg.

“Efterspørgslen efter højhastighedsbredbånd stiger kraftigt og vil kun blive højere i de kommende år. Vi vil bringe Danmark ind i den digitale fremtid – og nu trækker vi i arbejdstøjet og påbegynder gravearbejdet. Og ved at tilbyde gratis tilslutning til TDC’s fibernet får vi så mange husstande som muligt på fremtidens infrastruktur”, fortæller Andreas Pfisterer.

Det vil også være muligt at blive tilsluttet fibernetværket uden at abonnere på en bredbåndsudbyder med det samme.

 

Alle bruger de samme kabler

Hos Københavns Kommune er der glæde over at TDC-løsningen betyder at der ikke behøves opgravning flere gange, fordi alle kan leje sig ind på de samme kabler.

“Når forbrugerne skifter teleleverandør, er det ofte nødvendigt at grave nye kabler ned i vejene. Kabelarbejdet koster ikke noget for den enkelte forbruger, men de opgravede veje giver gener for trafikken”, fortæller enhedschef Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen hos Københavns Kommune, og fortsætter:

“TDC’s projekt betyder, at alle teleleverandører fremover kan benytte de samme kabler til kunderne, og derfor kan vi fremover slippe for rigtig mange opgravninger af vejene. Så det ser vi meget positivt på i Københavns Kommune”.

 

Amager og Hvidovre

De to første områder der får TDC fiber er er område på Amager og et i Hvidovre.

 

Fakta om TDC fiber

Husstande og virksomheder, der er inkluderet i den første bølge af fiberudrulning fra TDC, vil modtage informationsmateriale med posten. Man kan også besøge hjemmesiden tdcgroup.com/fiber, hvor man kan tjekke, om enadresse er omfattet af første bølge af udrulningen.

Med en tilslutning til TDC’s fibernet er det muligt at opnå bredbåndsforbindelser med hastigheder op til 1000 Mbit/s – og i fremtiden endnu højere hastighed. Den hastighed, der er til rådighed for den enkelte husstand, afhænger dog af tilbuddet fra de tilgængelige bredbåndsudbydere.

Ved at acceptere tilbuddet får husstandene gratis tilslutning til TDC’s fibernetværk, og de får samtidig friheden til at vælge et abonnement hos en udbyder efter eget valg. Det vil også være muligt at blive tilsluttet fibernetværket uden at abonnere på en bredbåndsudbyder med det samme.

 

Annonce:
Forrige artikelIngen PlayStation: Sony dropper den store E3 spillemesse
Næste artikelNetflix tester billigere abonnement – kun til mobil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.