Forside CES CES 2019

CES 2019: LG vil bringe mikrobryggeriet ind i hjemmet

-

Der var engang, hvor hjemmebrygning af øl var forbundet med en relativt ildelugtende proces med store tanke, der stod i bryggerset eller garagen.

Annonce:

Idag fylder hjemmebrygnings-sæt til øl langt mindre, men det er et af de områder, der stadig ikke er blevet ”gadgetificeret” af de store tech-firmaer. Men det ændrer sig nu.

LG tror nemlig, der er et marked for intelligent hjemmebrygning af øl, og har på den kommende CES-messe i januar tænkt sig at introducere en ølbrygger, der allermest minder om en blanding af en espressomaskine og et fadølsanlæg.

Det er ikke en maskine for hobby-bryggere, der virkelig gerne vil gå videnskabeligt til værks, men ligesom med en espressomaskine er det en måde at få øl ind i hjemmet, der er så friskbrygget, at du normalt ville skulle på en mikrobryggeri-bar for at smage noget lignende.

Men på sæt og vis minder maskinen, der har det meget logiske navn HomeBrew, også om en Nespresso- eller Keurig-kaffemaskine. Den er nemlig kapselbaseret. Ideen er, at du putter en kapsel i HomeBrew, der så selv hiver vand ud af vandforsyningen i dit hus og sætter en bryggeproces i gang.

Modsat kaffe tager det dog som bekendt lang tid at lave øl, så fra processen startes, til du kan hive øl ud af hanen på HomeBrew, går der omtrent to uger. På det tidspunkt vil du så have fem liter øl til rådighed. I mellemtiden kan du så følge processen på din smartphone, så du også kan gribe ind, hvis der er sket fejl under brygningen.

Styrer selv processen

Til at starte med vil LG lancere HomeBrew med kapsler, der dækker fem øltyper: Amerikansk IPA og pale ale, engelsk stout, belgisk hvedeøl/witbier og pilsner i tjekkisk stil. HomeBrew finder selv ud af, hvilke algoritmer, der skal bruges til at variere de forskellige bryggeparametre til at styre f.eks. gæringsprocessen,  sådan at øllet bliver brygget, som det skal. Maskinen er endda også selvrensende.

Det er ikke den første, intelligente eller automatiske mikro-ølbrygger, du kan få ind i hjemmet, men tidligere projekter som Brewie og Picobrew har været crowdfunding-projekter. HomeBrew er første gang, en af tech-giganterne går ind i ølbrygning til hjemmet.

Der er endnu ikke noget nyt om konkret lanceringstidspunkt eller prislejet for HomeBrew, blot at den som nævnt vil blive lanceret i forbindelse med CES i Las Vegas om mindre end en måned.

Hvad siger du? Kunne du forestille dig at brygge din egen øl i stedet for at hente en ramme nede i supermarkedet, hvis en intelligent maskine tog sig af det hele? Giv lyd i kommentarsporet.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Forrige artikelHer er den specielle OnePlus 6T McLaren Edition
Næste artikelStrive får danske kommentatorer og varsler tv-kanal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.