Forside Nyheder

Første smartphone i Europa med 5G og Snapdragon 855 kommer fra OnePlus

-

Hvis du er OnePlus-fan og overvejer at opgradere til en 6T, kan det godt være en god idé at lade være med at opgradere lige nu.

Det ser nemlig ud som om, det næste OnePlus-flagskib får en ordentlig overhaling og bliver lidt af en kraftkarl. Og det er ikke sikkert, at topmodellen kommer til at være en efterfølger i OnePlus’ normale flagskibsserie, men derimod en model i en separat serie.

Annonce:

For det første bliver den nye OnePlus-topmodel den første telefon overhovedet, der får Qualcomms næste Snapdragon-chip, 855, ombord. Det bekræftede OnePlus’ CEO Pete Lau, da han holdt en præsentation på Qualcomm Tech Summit, der i disse dage foregår på Hawai’i.

Det må betyde, at Pete Lau enten har adgang til viden om, hvornår andre producenter af Android-telefoner, der anvender Snapdragon-chipsettene, kommer ud med deres telefoner, eller at OnePlus lancerer den omtalte model meget tidligt i 2019.

Det kunne f.eks. være noget med en annoncering i forbindelse med MWC i slutningen af februar, og så en lancering i butikkerne umiddelbart efter. Normalt går der 1-2 måneder fra producenternes præsentationer på MWC, til telefonerne rent faktisk kommer i butikkerne, og måske vil OnePlus på denne måde forsøge at komme alle de andre i forkøbet.

Første 5G-telefon i EU

Pete Lau sagde dog også noget andet, der er ganske interessant. Der var gået rygter om, at OnePlus ville lancere en 5G-telefon i 2019, ligesom stort set alle andre smartphoneproducenter med undtagelse af Apple. Men det er nyt, at OnePlus-modellen bliver den første 5G-telefon i Europa.

Det påstår Lau i hvert fald, og der gælder det samme som med Snapdragon-chipsettet, altså at han må vide, hvornår f.eks. Samsung kommer med deres 5G-telefon. Den har Samsung nemlig meldt ud til at komme i butikkerne i USA i første halvdel af 2019, understøttet af teleselskaberne Verizon og AT&T.

I OnePlus’ tilfælde er det dog briterne, der får lov at lege med en 5G-telefon først. OnePlus vil lancere modellen sammen med teleselskabet EE, der således angiveligt også vil være klar tidligt i 2019 med 5G-dækning i meget få, udvalgte områder.

Hvordan det kommer til at se ud i Danmark er stadig usikkert. Der skulle have været afholdt auktion over 5G-frekvenserne i slutningen af september, men Energistyrelsen aflyste i sidste øjeblik, og der er endnu ikke blevet sat en dato for en ny auktion. Det forventes dog at ske tids nok til at de danske teleselskaber kan nå at rulle 5G-nettet ud til de fleste i 2020 som planlagt.

Annonce:
Forrige artikelNy dansk bank klar med Apple Pay
Næste artikelMedie: Samsungs nye 4K-laptop får OLED-display
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.