Forside Nyheder

Londons næststørste lufthavn lukket ned af droner

-

I skrivende stund er det umuligt at flyve ind og ud af Gatwick-lufthavnen nær London. På grund af droner.

Flere end 110.000 mennesker på tværs af over 760 flyrejser skulle have været igennem lufthavnen torsdag, men det har altså ikke været muligt. Lufthavnens start- og landingsbaner har været lukket siden kl. 21 onsdag aften lokal tid (kl. 22 dansk tid), hvor to droner blev set flyve hen over lufthavnens område.

Annonce:

Den eneste undtagelse skete kl. 4 i nat dansk tid, hvor lufthavnen blev åbnet i 45 minutter, men så blev den lukket igen, fordi drone-aktiviteterne angiveligt stadig var i gang. Kl. 7.40, 9.15, 11.45 og 14.15 bekræftede Gatwick på Twitter at lufthavnen stadig var lukket. Samme sted skrev Gatwick Airport tidligere på dagen, at lufthavnen ville åbne tidligst kl. 17 dansk tid, men det var ikke sket ved denne nyheds publicering. BBC skriver, at det formentlig ikke sker før kl. 20 dansk tid.

Ganske forventeligt kontaktede Gatwick med det samme det lokale politi i Sussex for at få sat en undersøgelse i gang og for at finde de skyldige drone-ejere, men siden er det britiske militær også blevet sat ind for at hjælpe med at finde de skyldige, skriver BBC.

Myndighederne har dog understreget, at der ikke er nogle tegn på, at der er tale om terror, til trods for, at nogle af droneflyvningerne skete sent om natten. Der er altså med andre ord formentlig tale om amatører, der har trodset den britiske lovgivning, som forbyder flyvning med droner i afstande under en kilometer fra en lufthavn. I en udtalelse kræver den britiske pilotfagforening BALPA nu afstanden udvidet til fem kilometer.

Op til fem års fængsel

De officielle luftfartsmyndigheder i Storbritannien har via Twitter meldt ud, at ”Det er helt uacceptabelt at flyve med droner tæt på lufthavne, og alle, der overskrider reglerne står til at modtage hårde straffe, inklusive fængsel”. I følge BBC kan fængselsstraffene komme op på fem år.

Gatwick Airport meddeler at en del fly, der skulle have landet der i løbet af dagen, er blevet omdirigeret til andre lufthavne i området, såsom Heathrow, Stansted, Luton. I følge The Verge blev andre fly omdirigeret helt til Paris eller Amsterdam.

På grund af de særlige rettigheder, EU har sikret flypassagerer, der får deres flyrejse afbrudt eller ændret ufrivilligt, har Gatwick måttet sætte gang i at indlogere folk på hoteller. Gatwick Airports ansatte har været rundt i lufthavnen og arrangeret nye planer for alle passagerer, der var til stede i terminalerne. Den togforbindelse, der fragter folk hurtigt og direkte fra Gatwick ind til det centrale London, Gatwick Express, er også blevet påvirket af nedlukningen, og har måttet refundere alle på forhånd indkøbte billetter til idag.

Annonce:
Forrige artikelJulevideo: Alene hjemme, nu med Google Assistant
Næste artikelSamsung opdaterer designer-tv med QLED
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.