Forside Indhold og distribution Film

Netflix’ næste film-storsatsning kommer til marts

-

’Triple Frontier’ bliver den næste film, hvor Netflix virkelig fyrer kanonen af.

Selvom Netflix ofte køber film til kataloget, der som regel allerede er færdige, går de i visse tilfælde ind i produktionerne meget tidligt. Når det gælder disse film, gør Netflix som regel noget særligt ud af det. Og sådan bliver det også med ’Triple Frontier’.

Annonce:

Der er tale om en stjernespækket action-thriller, der handler om et emne, der er populært for tiden, nemlig USAs forhold til narkokartellerne syd for den amerikanske grænse. I dette tilfælde handler det om et hold af tidligere soldater fra det amerikanske militær, der beslutter sig at give fanden i fædrelandet og i stedet score kassen.

De vil bruge deres militære viden til at stjæle millioner af dollars fra et sydamerikansk narkokartel, men som man nok kan regne ud, går tingene ikke helt som planlagt. På rollelisten finder man blandt Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam og Pedro Pascal.

Ligesom ’Bright’ er det en af de film, Netflix har skudt ekstra mange penge i for at kunne give den et tilstrækkeligt stort budget. Men den er også interessant af en anden årsag. Den bliver nemlig også sat i distribution i et udvalg af biografer i USA.

Selv om den måske næppe få biografpremiere i Danmark, er dette alligevel interessant. Det var blevet almindeligt kendt, at Netflix var begyndt at følge en strategi, hvor visse af deres film kommer i begrænset biografudbud, men de fleste branchemedier har hidtil anset dette for at være fordi, de gerne ville vinde priser.

 

Kommer også i biografen – men hvorfor?

Amazon har vundet flere Oscars for deres film, og både den eftertragtede statuette samt andre priser som f.eks. Golden Globes, betyder penge i kassen for skaberne. Det sætter nemlig så meget fokus på filmen, at den bliver mere populær på det ellers temmelig overfyldte marked for film, man ser derhjemme, og i visse tilfælde kan filmen endda få en renæssance i biograferne.

For at komme i betragtning til disse filmpriser, skal filmene have kørt i et minimum af biografer i en minimumsperiode, afhængig af prisen, der er tale om. Derfor har Netflix nu kørt f.eks. den kommende Alfonso Cuarón-film, ’Roma’, ud i amerikanske biografer, før den lander på Netflix. Og den anses for at være et godt bud på en Oscar-vinder.

Men ’Triple Frontier’ udkommer til marts – inklusive i udvalgte biografer. Det ejendommelige ved det er, at det efterhånden er uhyre sjældent, Hollywood lader film med pris-chancer få premiere før sommerferien, da den såkaldte ’Awards Season’ først starter i sensommeren, hvor der varmes op til Emmy’erne i september.

Og da Emmy’erne er en tv-pris, er der ikke ligefrem krav om at en film skal have kørt i biograferne for at kvalificere sig. Med andre ord er det ikke derfor, Netflix sender ’Triple Frontier’ i biograferne. Måske gør de det bare for at skabe ekstra opmærksomhed omkring filmen. Traileren, der netop er sluppet ud til verden, får den i hvert fald til at ligne en film, der er værd at holde øje med.

 

 

Annonce:
Forrige artikelAmazon holder pressemøde: Er det nu de kommer?
Næste artikelBluesound får Airplay 2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.