Forside Nyheder

Der er 900 millioner aktive iPhones i verden

-

For første gang nogensinde har Apple offentliggjort, reelt hvor mange iPhone-brugere, der findes.

Svaret er lige over 900 millioner iPhone-brugere. Eller der er i hvert fald 900 millioner aktive iPhones ude i verden netop nu – det er naturligvis muligt at enkelte iPhone-ejere bruger mere end én iPhone, men ellers regnes tallene for at være nogenlunde samstemmende.

Annonce:

De 900 millioner er ud af en samlet mængde iOS-installationer på 1,4 milliarder enheder. Den resterende halve milliard, der ikke er iPhones, er således fordelt på forskellige iPads og iPod Touch-modeller.

Apple er ellers ikke meget for at afsløre tal som disse, og for nylig annoncerede firmaet endda, at de ikke fremover har tænkt sig at udlevere salgstal for iPhones, når de fremlægger regnskab. Det var netop under en kvartalsregnskabs-fremlæggelse tirsdag, at Apples økonomichef Luca Maestri slap det samlede brugertal ud.

Normalt er den første fremlæggelse af regnskab i et nyt kalenderår lidt af en fest for Apple, der som regel kan fremvise store salgstal fra lanceringen af en iPhone i efteråret og så naturligvis det øgede salg omkring juletid.

Næstbedste kvartal nogensinde

Sådan var det imidlertid ikke i år. For første gang fik vi ikke at vide, hvor mange iPhones, Apple har solgt, men vi ved, at salget regnes for at være skuffende, for forventningerne er blevet nedjusteret i flere omgange.

Som kompensation for det manglende salgstal, fik vi i stedet tallene for den samlede ”installationsbase”, altså hvor mange iPhones og iOS-enheder generelt, der er aktive i verden. Hvis vi havde haft de tilsvarende tal fra sidste år, ville vi formentlig have kunnet sjusse os frem til, hvor mange iPhones, der blev solgt i julekvartalet. Men det har vi ikke.

Regnskabsfremlæggelsen var dog alligevel en positiv nyhed, der var lidt et plaster på såret i forhold til den negative mediedækning, der er kommet i kølvandet på opdagelsen af en alvorlig fejl i FaceTime. Apple tjente nemlig 81,3 milliarder dollar (cirka 528 millliarder kroner) i sidste kvartal, hvilket var mere end hvad aktieinvestorerne havde regnet med.

Det fik Apple-aktien til at stige efter fremlæggelsen. Resultatet er dog stadig 5% lavere end samme periode sidste år, og omsætningen på selve iPhone-salget er faldet 15%. Apple-folkene undlod dog ikke at påpege, at sidste kvartal havde den næstbedste kvartalsomsætning i Apples historie, selvom omsætningen generelt var faldet. Sidste års julekvartal var nemlig det bedste for Apple nogensinde, rent omsætningsmæssigt.

 

Annonce:
Forrige artikelKæmpe sikkerhedshul i Facetime lukker gruppekald ned
Næste artikelTEST: Philips Hue outdoor sensor
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.