Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Et kig på Resident Evil 2 remake

-

Den klassiske Resident Evil serie er på banen med en nyfortolkning af det 20 år gamle Resident Evil 2.

Lad mig slå fast med det samme: Resident Evil 2 remake er IKKE blot en afpudset version af det oprindelige Resident Evil 2.

Annonce:

Naturligvis er der hentet masser af inspiration i det gamle spil, både i historie og scenarier, men alt er bygget op fra bunden igen efter vor tids standarder, ligesom helt nye områder er tilføjet.

Væk er den tonstunge styring, hvor man somme tider var i tvivl om den største trussel var zombierne eller styringen. Væk er også de faste kameravinkler samt manglende evne til at gå og skyde samtidig.

Til gengæld er den sparsomme ammunition, de mange gåder og måden, hvorpå man frit må undersøge omgivelserne for at finde ud af, hvor man skal hen og hvad man egentlig skal, stadig en stor det af Resident Evil 2 remake.

Man holdes ikke i hånden, men er alligevel aldrig i tvivl om målet, at overleve!

 

Lettere men stadig svært

Der er gjort et par tiltage for at lette oplevelsen for nye spillere i serien.

Der kan nu gemmes automatisk (på hardcore niveau skal man som i originalen finde ink ribbons og en skrivemaskine for at kunne gemme), ligesom man på kortet kan se, hvor gåder der ikke er løst befinder sig. Dette er rart og fjerner lidt af de frustrationer der kunne være i det gamle spil.

En anden frustration der kunne være i de gamle spil, er dog stadig til stede. Man slipper nemlig ikke for en del backtracking, altså genbesøg af allerede besøgte områder.

Områder der somme tider også er genbesøgt af allerede dræbte zombier. Småirriterende ja, men da dette er et at de eneste kritikpunkter jeg finder ved Resident Evil 2 remake, går det an.

 

 

Resident Evil 2 remake er skabt med kærlighed til Resident Evil universet.

Det er en fornøjelse at spille med nutidig grafik (ååh de herlige blodige scener er smukkere end nogensinde), tempoet er helt perfekt i forhold til at man konstant skal passe på sin sparsomme ammunition. Man føler sig hele tiden udsat, samtidig med at gåderne er spændende uden at være ALT for svære.

Man kan fra start vælge to karakterer fra det gamle spil, Leon S. Kennedy eller Claire Redfield. Deres historier er forskellige og selvom der er en del overlap i historierne, er det alligevel værd at gennemspille med begge karakterer.

I en tid hvor mange ældre spil blot bliver pudset af og genudgivet, er det en udsøgt fornøjelse af spille et veludført remake som Resident Evil 2 remake.

For en gammel Resident Evil fan er det en stor fornøjelse at træde ind i det nye ”gamle” univers, men også spillere uden kendskab til Resident serien, bør overveje at give det et skud.

Horrorgenren har fået en ny klassiker!

 

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee: Hybrid bredbånd sætter turbo på de sløve forbindelser
Næste artikelSamsung vil gøre noget for miljøet og begynder med indpakningen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.