Forside Nyheder

LG og Huawei kommer med 5G-telefoner på MWC – mindst én af dem kan foldes

-

Det var forventet, men nu er det bekræftet. Samsung bliver langt fra det eneste firma, der lancerer 5G-telefoner på MWC.

Landsmændene fra LG og den store, kinesiske konkurrent Huawei gør det samme.

Annonce:

Huawei vi dog gøre det lokalt. Firmaet bekræftede ved en event, der skulle introducere firmaets 5G-strategi helt generelt, at der er en 5G-smartphone på vej, der vil blive lanceret ved en event i Beijing nogenlunde samtidig med de mange pressemøder i forbindelse med MWC.

Huaweis telefon skulle endda have et foldbart display, og dermed tager firmaet hul på begge af 2019s store trends inden for smartphones på én gang. Huawei har dog ikke afsløret ret mange specifikationer og detaljer, så det er ikke til at vide, om smartphonen rent faktisk lever op til den nu accepterede 3GPP-standard for 5G.

Det modsatte er imidlertid tilfældet for LG, der helt officielt har sluppet en række specikationer ud for en ny model med 5G ombord, som de forventer at annoncere ved MWC. Det er sket i en pressemeddelelse.

Dampkammer?

LG skriver, at de vil lancere telefonen i USA på Sprint-netværket, og det betyder, at de holder sig til den ægte 5G-standard fra 3GPP og ikke bare bruger ’5G’ til at markedsføre hurtigere LTE. LG skriver også, at de p.t er i gang med at lave aftaler med europæiske teleselskaber om det samme, så måske kan det betyde et comeback for LG på kontinentet, hvor det har haltet med salget.

5G-modellen kommer naturligvis til at skulle have speciel hardware ombord til at klare den yderligere belastning fra 5G-chippen. Den har et Snapdragon 855-chipset ombord, der er 45 procent hurtigere end det chipset, der sidder LGs V40 i dag. For at klare det ekstra pres har LG også sat et større batteri på 4.000 mAh i telefonen.

Derudover er der et særligt kølesystem i den nye telefon, som de kalder for et dampkammer, ’Vapor Chamber’. Der er dog næppe tale om egentlig damp, men blot en større varmeaflednings-mekanisme end det, der sidder i V40.

 

Annonce:
Forrige artikelPlayStation-spillenes ‘Netflix’ kommer til Danmark
Næste artikelMicrosoft Office 365 er udkommet i Mac AppStore
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.