Forside Indhold og distribution Film

Masser af dokumentarer på Apples kommende streamingtjeneste

-
Foto: David Shankbone/Wikimedia Commons.

Fans af dokumentarfilm kan se frem til Apples videostreaming-tjeneste med spændt forventning.

På det seneste er det begyndt at stå meget klart, at firmaet ikke blot kommer til at have en masse fiktions-underholdning ombord i deres kommende tjeneste, men også en hel del dokumentarer, ofte fra store navne.

Annonce:

Seneste nyt er, at Apple har lavet en såkaldt first-look-aftale med produktionsselskabet Imagine, der ejes af filminstruktøren Ron Howard og produceren Brian Grazer (bill.), der har et hav af store filmhits på samvittigheden. Det skriver Variety.

Apples first-look-aftale giver, som navnet antyder, firmaet førsteret til at købe og distribuere film, der produceres af Imagine Documentaries, produktionsselskabets afdeling for dokumentarer. Dermed kan Apple sikre sig rettighederne til filmene før nogle andre overhovedet hører om dem.

Imagine Documentaries har allerede stået for nogle dokumentarfilm, der har været streaminghits. Det gælder f.eks. filmen ’The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years’ om Beatles’ tidlige år, som Ron Howard selv instruerede.

En del dokumentarer allerede i hus

Men også ’Katy Perry: Part of Me’, der var et hit i amerikanske biografer, ’Jay-Z: Made in America’ og ’Inside Deep Throat’, der går bag om den legendariske pornofilm, kommer fra Imagine Documentaries. Sidstnævnte har for nylig skruet op for dokumentarproduktionen, allerede inden aftalen med Apple var på bordet.

For eksempel er Ron Howards datter, Bryce Dallas Howard, meget passende igang med at lave en dokumentarfilm om fædre og den moderne faderrolle, der skal hedde ’Dads’ og udgives af farmands selskab. En anden skuespiller, Sarah Jones, er igang med en kvindesags-dokumentarserie, hvor hun rejser rundt i USA og ser på kvinders rolle i de mange lokalsamfund.

Det er dog ikke kun Imagine-aftalen, der indikerer en satsning på dokumentarfilm fra Apples side. Rygtet i Hollywood er, at Apple specifikt har sendt indkøbere i byen efter dokumentarfilm og -serier, især om positiv brug af teknologi.

Det blev også offentliggjort for nylig, at Apple har købt retten til dokumentarfilmen ’The Elephant Queen’ om en hunelefant, der leder sin flok over den afrikanske savanne efter de bliver tvunget væk fra deres normale vandhul og hjem. Det er blot en af flere dokumentarer, som Apple allerede har indkøbt til tjenesten. I april kom det frem, at Apple har købt retten til en dokumentarfilm om musikeren Ed Sheeran med titlen ’Songwriter’.

Annonce:
Forrige artikelIKEAs Sonos-højttalere lanceres til august
Næste artikelSE Energi & Klima vil tilbyde deres kunder smarte hjem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.