Forside Produkter Computere

Microsoft tester: Brugere får kontrol over indsamlede data

-

Microsoft tester for tiden en ny tjeneste der giver deres brugere kontrol over indsamlede data.

Microsoft arbejder på større åbenhed overfor hvilke data de indsamler om deres brugere. En ny tjeneste er på vej, et projekt kaldet Bali.

Annonce:

Bali giver Microsoft-brugere adgang til se og slette data som Microsoft har indsamlet og opbevarer om dem. Det skriver ZDNet.

En Twitter-bruger kaldet Longhorn beskriver Bali som et system der kan slette data i brugerprofil og connection data. Det er p.t. i betatest.

ZDNet bekræfter at der eksisterer en portal ved navnet Bali, hvor brugere kan få adgang via en kode, og brugere der ikke har adgang kan bede om adgang.

På siden “Om” beskriver Bali som:

“a new personal data bank which puts users in control of all data collected about them…. The bank will enable users to store all data (raw and inferred) generated by them. It will allow the user to visualize, manage, control, share and monetize the data.”

Bali bygger på konceptet “”Inverse Privacy” som er et projekt startet tilbage i 2014 af Yuri Gurevich, Efim Hudis og Jeannette Wing. Et team der, ihvertfald op det tidspunkt, arbejdede for Microsoft Research.

Med GDPR (persondataforordningen) er det i Microsofts interesse at give brugere mere kontrol over egne data, hvorfor det vurderes at dette projekt formentlig ikke kun er et forsøg, men noget der ender i en tjeneste.

Det er ikke lykkedes ZDNet at få en kommentar fra Microsoft omkring Bali.

 

Annonce:
Forrige artikelTrumps nedlukning af offentlig sektor rammer CES 2019
Næste artikelLÆK: Er det her iPhone XI ?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.