Forside Nyheder

Nu kommer George R. R. Martins ’Nightflyers’ til Netflix i Danmark

-

En science fiction-serie baseret på en af ’Game of Thrones’-skaberen George R.R. Martins tidlige bøger?

Det vil en hel del sci-fi-fans formentlig sige ja tak til – og fra 1. februar kan danske fans af rum-thrillere så læne sig tilbage i sofaen og binge de ti afsnit af miniserien ’Nightflyers’.

Annonce:

Det er ikke dog ikke ligefrem tale om ’Game of Thrones’ i rummet. Snarere skal du forvente en god blanding mellem ’Event Horizon’, ’Solaris’ og stort set alle slasher-film, du nogensinde har set.

Serien handler om, at mennesket endelig har hørt fra en fremmed civilisation (måske?) langt ude i rummet, og rumskibet ’The Nightflyer’ bliver så sendt afsted for at efterforske de signaler, der er blevet modtaget på jorden.

Håbet med ekspeditionen er at komme i kontakt med rumvæsenerne, og af samme grund har de taget en person med særlige kommunikationsevner med sig. Det er Thale, der er en såkaldt L-1, en person med helt ekstreme telepatiske evner. Ekspeditionen håber at han –hjulpet af hans psykolog, spillet af Gretchen Mol fra ’Boardwalk Empire’ – kan forstå rumvæsenerne bedre ved kigge ind i deres hjerner og på den måde undgå misforståelser.

Reference-leg

Thale anses dog også for at være farlig, fordi L-1’er kan få almindelige mennesker til at gå fra vid og sans ved at plante ubehagelige tanker i hovedet på dem. Af samme grund er crewet på The Nightflyer ikke specielt glade for at have ham ombord. Slet ikke.

Samtidig har skibet en kaptajn, der stort set kun viser sig i form af hologrammer, og en mystisk tilstedeværelse i computersystemet, der truer med at sætte hele ekspeditionen over styr. Med andre ord kommer mandskabet ombord på The Nightflyer ud for lidt af hvert, før serien er omme.

Serien har kørt på kanalen SyFy i USA, så nærværende journalist har allerede set den. Uden at afsløre for meget kan det godt nævnes, at serien refererer til et hav af science fiction-klassikere undervejs. Ud over de ovennævnte film er der også referencer til ’Rumrejsen år 2001’, ’Alien’-serien og mange andre. Man kan nærmest hygge sig med bare at identificere referencer undervejs som en lille leg.

’Nightflyers’ fik slag af anmelderne, da den kom ud i USA, men hvis man i forvejen forventer en serie som den er beskrevet ovenfor, er det ganske udmærket underholdning. Du kan se trailere for serien herunder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.