Forside Indhold og distribution Film

NutAlone: Ny streamingtjeneste for smallere film

-

Ny danskbaseret streamingtjeneste vil være distribution for europæiske indiefilm.

NutAlone er navnet på en ny streamingtjeneste der lanceres i første udgave i forbindelse med filmfestivalen i Berlin.

Annonce:

Det er et dansk team der står bag den nye filmtjeneste. Bag initiativet finder vi direktør i firmaet Reinvent, Rikke Ennis, og direktør i Zentropa, Anders Kjærhauge.

NutAlone hedder den nye danskbaserede tjeneste der vil fokusere på streaming af europæiske indiefilm. Altså smallere film der ellers kan være svære at finde nu hvor markedet for salg af DVD-film er næsten dødt.

“Der ligger en gemt skat af film, som måske nok vises på europæiske filmfestivaler, men ellers lever et hengemt liv på en hylde hos en filmproducent eller et begrænset filmmarked”, fortæller NutAlone i en meddelelse. Det skriver MediaWatch, og de fortsætter:

“Nutalone.com vil være den tjeneste, der hjælper med at få den gemte filmskat ned fra de støvede hylder og gemmer og ud til publikum – overalt i Europa og resten af verden”.

 

Betalingsmodel inspireret af Airbnb

Det er filmselskabet der selv sætter prisen på leje af en film.

NutAlone tager et cut for administration af platformen, resten går videre til indholdsproducenten.

I følge magasinet Variety, der har bragt et interview med bagmændene til den nye streamingtjeneste, der opstod idéen til NutAlone ud fra egne erfaringer om hvor svært det er blevet at få de smallere film ud til et bredere publikum.

Her ved premieren er det en TVOD tjeneste (pay per view), men NutAlone fortæller til recordere.dk at visionen er på sigt også at kunne tilbyde SVOD (abonnement) og AVOD (reklamebetalt).

Mht. priser så forventer de at filmene vil koste 4-5 euro, svarende til ca. 30-40 kr. i leje.

 

Tilgængelighed

NutAlone åbner i en ‘soft version’ d. 7/2.

Find den på: nutalone.com

 

Annonce:
Forrige artikelCanal Digital udvider streaming med flere kanaler og download
Næste artikelMere motorsport til Viaplay
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.