Forside Nyheder

Samsungs næste topmodel får et kamerahul

-

Vi har talt om kamerahak siden iPhone X udkom, men nu er det på tide at tale om kamerahuller.

Der kommer nu endnu større bredde i måden, smartphone-producenter forsøger at give os skærm til kanten på uden at droppe selfiekameraet eller lægge det ind i kreative pop-op-løsninger. Indtil videre har vi set kamerahak i forskellige størrelser, inklusive dem, der kun var et lille dråbe-agtigt hul i toppen, som på OnePlus 6T og Essential PH-1.

Annonce:

Lidt mere i stil med disse er kamerahul-løsningen, hvor et lille hul placeret strategisk et sted på skærmen er hjemsted for selfie-kameraet. Både Huawei og Samsung har prøvet løsningen af på mere obskure og billigere modeller, men nu har Samsung angiveligt tænkt sig at sætte et kamerahul i skærmen på deres kommende flagskibsmodel, GALAXY S10.

Skal man stole på mesterlækkeren Evan Blass – og det plejer man at kunne – vil den mindste af de kommende S10-modeller benytte sig af kamerahul-løsningen. Det er den med 5,8-tommers skærm, der har det interne kodenavnet Beyond 1, modsat den store S10 Plus-model med 6,4-tommers skærm, der kaldes Beyond 2.

Får endelig bugt med kanterne

Blass har lagt et billede ud af S10 på Twitter, der ikke bare viser kamerahullet, men også demonstrerer, hvor langt, Samsung er kommet med at krænge skærmen ud mod kanten af telefonen. Samsung har været blandt de sidste til at opnå fuldkommen skærmdækning af fronten, men de er meget tæt på nu med S10, ser det ud til.

Hvor der stadig var en ret anselig kant i toppen og bunden på S9, er disse nu reduceret til næsten ingenting på S10, der er kun lige en tynd bræmme, der indeholder højttaleren, der normalt holdes op til øret. Hvis du synes, Blass’ billede ser lidt mærkeligt ud i forhold til selve skærmindholdet, er det fordi, alle ikonerne er blevet sløret før publicering.

Rygterne siger, at S10’erens storebror, Plus-modellen, kommer til at have to kameraer foran og tre bagpå, så her vil Samsung formentlig benytte sig af et kamerahak. Det flugter også med de indikationer, Samsung gav os under Samsung Developer Conference i efteråret, hvor de viste forskellige typer af skærmdesigns frem.

Den nye S10-portefølje forventes præsenteret i næste måned, formentlig i dagene op til Mobile World Congress i Barcelona.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.