Forside Indhold og distribution Film

Tim Cook bekræfter: Nye ”tjenester” på vej fra Apple

-

2019 bliver næsten stensikkert året, hvor Apple lancerer en videostreaming-tjeneste.

Det er konklusionen, mange tech-medier og -analytikere har draget, efter en række begivenheder har fundet sted over de seneste dage.

Annonce:

Først, lige på kanten af åbningen af CES-messen, stod det klart at Samsung ville få iTunes Movies and TV Shows ombord i deres Smart TV-modeller i 2019. Selv om Apple tidligere har ladet deres musiktilbud flyde over på andre firmaers platforme, er det første gang, det sker for film og tv-serier.

Siden kom flere andre mærker til, der har brugt CES-messen som lejlighed til at annoncere at Apple-teknologier er på vej ind i deres tv-modeller, primært AirPlay 2 i første omgang.

Bossen bekræfter

Og nu kommer så kronen på værket, der er så tæt på vi kommer, før en reel, officiel annoncering finder sted. Apples topchef Tim Cook har givet et interview til business-tv-kanalen CNBC, hvor han bekræfter, at der er nye tjenester på vej.

I interviewet med en af kanalens mest populære værter, Jim Cramer, fortæller Cook, at Apple ”vil annoncere nye tjenester” i 2019. Det er naturligvis ikke fordi, der er tale om stor detaljerigdom i Cooks udtalelse, så vi ved ikke, hvilke tjenester, der er tale om.

Men de seneste dages nyheder om Apples samarbejder med konkurrenterne taget i betragtning, kan der næsten ikke være tale om andet end en video-streamingtjeneste, der formentlig vil være abonnementsbaseret på linje med f.eks. Netflix.

Apple har trods alt allerede én gang benyttet sig af taktikken, hvor de får folk til at installere iTunes på f.eks. deres computere eller smartphones og derefter opgraderet app’en til at inkludere en abonnementsbaseret streamingtjeneste. Det var det, de gjorde med Apple Music.

Tjenester i flertal

Som det ser ud lige nu, er Apple altså igang med at gentage tricket, men denne gang fokuseret på den videotjeneste, som de har indkøbt Hollywood-produktioner til for mange millioner dollar.

Når Tim Cook siger noget, bliver det naturligvis endevendt og analyseret af markedsobservatører og journalister, og det gælder også denne gang. Især har mange hæftet sig ved, at Cook sagde tjenester – i flertal. Der er altså mere i tjeneste-posen end blot en abonnementsbaseret videostreamings-tjeneste.

Det ville måske ikke have været så bemærkelsesværdigt, hvis det ikke var fordi Apple meget sjældent lancerer sådanne tjenester, i modsætning til f.eks. ærkerivalen Google. Sidst, Apple lancerede en global abonnementstjeneste til forbrugerne var det netop Apple Music.

Før det var der iCloud, men før det skal vi helt tilbage til MobileMe for at finde en storsatsning på abonnementstjenester fra Apple, der blev en af virksomhedens helt store fiaskoer og fik hedengange Steve Jobs til at flippe ud på adskillige medarbejdere. Siden har Apple været meget forsigtige med sådanne tjenester, og det er derfor værd at lægge mærke til flertalsformen i Cooks udtalelse.

Annonce:
Forrige artikelSamsung: Vores nye 8K TV får alle HDMI 2.1
Næste artikelGoogle Assistant næsten klar til Sonos
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.