Forside Nyheder

YouSee: Hybrid bredbånd sætter turbo på de sløve forbindelser

-
Foto: Shutterstock.com

Hybrid bredbånd, der kombinerer kobber og 4G, sætter turbo på sløje internetforbindelser.

YouSee har testet en ny bredbåndsløsning der kan tilbyde kunder med langsomt bredbånd en langt hurtigere forbindelse.

Deres test hos 500 husstande viser, at den nye løsning i gennemsnit gjorde bredbåndsforbindelsen op til seks gange hurtigere.

Annonce:

Ved hybrid bredbånd forbinder man kablerne i jorden med 4G-signalet i luften, via et modem der kan kombinere de to. Dermed kan bredbåndshastighederne øges markant i områder med sløve forbindelser i dag. Det er internetforbindelser der ikke kan trække mere end 5-10 Mbit i dag.

“Vi har nu testet hybrid bredbånd i mere end et år, og resultaterne viser, at vi kan løfte hastigheden på kundernes bredbånd markant. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget hurtigere den enkelte kundes bredbånd er blevet, men med udgangspunkt i eksisterende hastigheder på mellem 5 og 10 Mbit har vi i gennemsnit kunne gøre bredbåndsforbindelsen seks gange hurtigere”, fortæller Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og han fortsætter:

“Vi har derfor også besluttet at gå videre med hybrid bredbånd, og fra mandag den 28. januar kan vi tilbyde muligheden i hele landet”.

De bredbåndskunder, der har testet hybrid bredbånd, havde som udgangspunkt en forbindelse på mellem 5 og 10 Mbit, men også kunder med højere hastigheder vil kunne få glæde af hybrid bredbånd. Man vil dog ikke kunne forvente en seksdobling af sin hastighed, hvis man i dag har adgang til f.eks. 20 Mbit.

“Når man får hybrid bredbånd, kræver det blot et nyt modem, og så er man kørende. Man vil skulle betale lidt mere for den øgede hastighed, men samtidig er det en let løsning til de husstande, der ønsker let adgang til at øge hastigheden på deres bredbånd”, slutter Jacob Mortensen.

 

Pris og tilgængelighed

Hybrid bredbånd koster hos YouSee:

  • 20-25 Mbit/s kr. 349/måned
  • 20-50 Mbit/s kr. 369/måned
  • 50-100 Mbit/s kr. 399/måned

Binding er 6 måneder og produktet er på markedet nu.

 

Om testen

Ifølge TDC’s tal har omkring 400.000 danske husstande i dag udelukkende adgang til bredbånd via kobberkabler – altså via telefonstikket – og det betyder i nogle tilfælde, at det kan være svært at få en bredbåndsforbindelse, der dækker ens digitale behov.

Derfor har YouSee med gode resultater afprøvet hybrid bredbånd som løsning, der hvor bredbåndsforbindelsen ikke er optimal.

Hvor hurtig hastighed, man kan få med hybrid bredbånd, vil variere fra sted til sted og afhænger også af mobildækningen.

YouSee’s test har taget udgangspunkt i kunder med hastigheder på mellem 5 og 10 Mbit og en god mobildækning, og her har nogle oplevet at gå fra en downloadhastighed på 9 Mbit helt op til 120 eller 126 Mbit.

I gennemsnit er bredbåndshastigheden steget fra 7 Mbit til 42 Mbit.

 

Hvad er hybrid bredbånd?

Man får et nyt modem, der booster kobberkablerne (DSL) med 4G fra mobilnettet.

Modemmet kombinerer automatisk de to forbindelser
Giver hurtigere hastighed til de laveste bredbåndsforbindelser.

Kilde: YouSee

 

Annonce:
Forrige artikelHåndboldfinale trak rekordmange til TV-skærmene
Næste artikelEt kig på Resident Evil 2 remake
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.