Forside Indhold og distribution Film

Den næste filmversion af ’Dune’ får store navne på plakaten

-

Når Frank Herberts episke sci-fi-mesterværk ’Dune’ igen kommer på det store lærred, bliver det med nogle af tidens hotteste navne på rollelisten.

Ifølge Variety er Oscar Isaac nu i forhandlinger om at spille hertug Leto Atreides og hans kvindelige modpart, Lady Jessica, skal spilles af Rebecca Ferguson, som kendes fra ’Mission: Impossible’-filmene og snart kan ses i ’Men in Black: International’.

Annonce:

Derudover er Javier Bardem også på vej ind på rollelisten, ligesom en af de helt store, kvindelige hovedroller, Chani, skal spilles af Zendaya, der er kendt fra sine store roller i ’Spider-Man: Homecoming’ og ’The Greatest Showman’.

Hovedrollen som Paul Atreides skal spilles af måske nok det største, mandlige stjerneskud blandt unge skuespillere lige nu, Timothée Chalamet, der blev Oscar-nomineret for sin rolle i ’Call Me By Your Name’ og senest har imponeret kritikere og publikummer med sin præstation som en narkoafhængig ung mand i ’Beautiful Boy’. Han var også med i ’Interstellar’.

Derudover har Stellan Skarsgård sagt ja til at spille skurken i filmen, Baron Harkonnen, ligesom et andet medlem af Harkonnen-familien skal spilles af Dave Bautista fra ’Guardians of the Galaxy’ og ’Blade Runner 2049’.

Sidstnævnte blev lavet af manden, der skal instruere ’Dune’, nemlig en af tidens helt store thriller- og sci-fi-instruktører, Denis Villeneuve. Han har ligesom Ridley Scott oprindeligt havde tænkt sig, splittet filmen op i to dele. Der er dog ikke sat premieredato på endnu.

Tidligere forsøg

Indtil videre har det kun været nogle temmelig excentriske og visionære instruktører, der har turdet binde an med at filmatisere den komplekse og murstenstunge roman. I 1970’erne forsøgte Alejandro Jodorowsky sig med en version, som Pink Floyd skulle lave musik til og hvor stjerner som Mick Jagger, Orson Welles og kunsteren Salvador Dalí skulle have været på rollelisten.

Den blev ikke til noget, men forberedelserne endte med at inspirere såvel ’Star Wars’ som ’Alien’, hvilket man kan se i dokumentarfilmen ’Jodorowsky’s Dune’. Derefter skulle den have været Ridley Scotts opfølger til ’Alien’, men efter syv måneders arbejde, måtte Scott droppe ud.

Derefter tog David Lynch over, og lavede en version, der havde musik af Toto og Brian Eno, og som havde bl.a. Kyle Maclachlan, Virginia Madsen, Max von Sydow, Sting, Sean Young, Brad Dourif, Jürgen Prochnow og Patrick Stewart på rollelisten. Den kom ud i 1984 og floppede fælt ved billetlugen og anmelderne var heller ikke specielt glade.

Siden har ’Dune’ kun været forsøgt indspillet som en miniserie i tre dele til tv, med William Hurt som det største navn i besætningen, fulgt op af ’Children of Dune’. De blev udsendt i henholdsvis 2000 og 2003.

 

Annonce:
Forrige artikelGuide: Sådan ser du Super Bowl 2019 i Danmark
Næste artikelPuma også på vej med selvsnørrende sko
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.