Forside Indhold og distribution Film

Netflix lukker de sidste Marvel-serier, mens Amazon udvider

-

Det var kun et spørgsmål om tid, men nu er det blevet helt officielt.

Netflix har nu  bekræftet, at de to sidste, overlevende Marvel-serier på tjenesten, ’Jessica Jones’ og ’The Punisher’ nu bliver lukket ned. Det sker i kølvandet på lukningen af de øvrige Marvel-serier på Netflix, der hænger sammen med de to serier.

Annonce:

Det drejer sig om ’Luke Cage’, ’Iron Fist’, ’Defenders’ og ikke mindst ’Daredevil’, der satte hele Marvel-Netflix-samarbejdet igang. En tredje sæson af ’Jessica Jones’ er planlagt, og den får lov at løbe over skærmene senere i år, men det bliver så også det sidste, vi kommer til at se til denne del af Marvel-universet på Netflix.

I Hollywood og blandt medierne, der dækker Netflix, er der ikke ret meget tvivl om, hvad årsagen er til aflysningen af serierne. Det er den snarlige ankomst af Disney+, mediegigantens streamingtjeneste, der lover masser af eksklusivt indhold fra Disney-ejede universer.

Det gælder således naturligvis alle de velkendte Disney-figurer, men også både Star Wars-universet og så Marvel Cinematic Universe, også blot kendt som MCU. Der foreligger ikke nogle officielle planer om at Disney vil lave nye serier med de ovennævnte karakterer, men der er forberedelser igang med helte fra de Marvel-film, der kører på den store skærm i stedet for den lille.

Amazon vil udsende 30 film om året

Netflix har dog ikke helt givet op i forhold til superhelte og tegneserier. Over weekenden havde ’The Umbrella Academy’ premiere, der er baseret på en superhelte-serie fra tegneserieforlaget Dark Horse. Netflix har også rettighederne til tegneseriemageren Mark Millars Millarworld-univers.

I mellemtiden er Amazon også igang med at forberede sig på det øjeblik, hvor Disney+ lander. Amazon Studios’ chef, Jennifer Salke, har i et interview fortalt Hollywood Reporter, at Amazon er i gang med at skrue ganske gevaldigt op for ambitionsniveauet.

I følge Salke forventer Amazon at lancere helt op til 30 film om året, hvoraf nogle kommer i biografen først, men hurtigt vil finde vej til Amazons streamingtjeneste. Andre film ryger direkte på tjenesten, og Amazon har tænkt sig at nå målet ved at fortsætte deres opkøbs-strategi.

Ud over at medproducere og -finansiere spillefilm, vil Amazon stadig tage shoppingture på alverdens filmfestivaler, hvor de ofte kan udkonkurrere Netflix. Således snuppede Amazon en række store film for næsen af Netflix ved årets Sundance-festival, herunder tre film med hhv. Adam Driver, Mindy Kaling og Shia Lebeouf i hovedrollerne.

Annonce:
Forrige artikelPanasonic OLED TV er gennemsigtigt når slukket
Næste artikelSonys nye XG95 4K HDR TV-serie er på vej i butikkerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.