Forside Nyheder

Få en uges batterilevetid med denne murstens-smartphone

-

”Mere batterilevetid, siger du? Jeg skal dælenrendme give dig mere batterilevetid!”

Det synes at have været reaktionen på smartphone-brugernes evige ønske om længere tid mellem opladningerne hos den franske smartphone-fabrikant Avenir og deres branding-partner, Energizer.

Annonce:

Sammen har de nemlig lavet et monstrum af en smartphone under Energizer-navnet, som netop er blevet vist frem på MWC. Den giver dig batterilevetid som en gammeldaws featurephone, men stadig leverer en moderne smartphone-oplevelse med Android 9 og hele fem kameraer. Hvis du altså kan leve med tykkelsen.

De officielle specifikationer på smartphonen, der officielt hedder Energizer P18K Pop siger at den er 18mm tyk, men det er formentlig ude i siden. Den afrundede bagside betyder efter alt at dømme, at den kommer op på over to centimeter inde på midten.

Måske ikke så overraskende har firmaerne bag endnu ikke sluppet pressefotos ud, der viser tykkelsen, men fotos som de nedenstående fra Dave Gershgorn og Ben Wood kan findes på sociale medier.

Som kvikke hoveder måske allerede har fundet ud af, så kommer modelnavnet fra det samme, der gør den så tyk: Der sidder et 18.000 mAh-batteri i den. Hvor længe kan du så bruge sådan en mursten, før den løber tør? I følge Energizer/Avenir holder den til en uges normal brug, inden den skal lades op – eller i 48 timer, hvis du lader den afspille video konstant uden pauser.

Hvis du er typen der bruger sommeren på at rende på musikfestivaler eller på at campere i dagevis ude i den fri natur, kan P18K Pop måske friste af samme årsag, fordi du ikke behøver slæbe et ekstra batteri med. Den lander til netop juni, omkring den tid, hvor festivalsæsonen for alvor kommer igang.

Android-tyksak i mellemklassen

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, om den rent faktisk bliver lanceret i Danmark, men eftersom den er lavet i Frankrig, bør den i det mindste kunne parallelimporteres uden større problemer. Der er dog endnu ikke sat nogen pris på.

Ud over det gigantiske batteri har den ikke færre end fem kameraer ombord. Der sidder tre bagpå, der ifølge GSMArenas oplysninger er henholdsvis en 2MP dybdesensor, akkompagneret af en 5MP- og en 12MP-sensor. Hvordan disse er specificeret, ved vi endnu ikke.

Selfie-kameraet sidder i lighed med smartphones fra Kina i et modul, der popper op, når det skal bruges, formentlig for både at gøre plads til endnu mere batteri og for at skærmen ud til kanten. Modulet indeholder ligeledes en 2MP dybdesensor og så en 16MP sensor. Med andre ord kan du tage ”portræt”-billeder med sløret baggrund med både front- og bagkameraerne.

P18K Pop har en 6,2-tommers IPS-skærm 19:9 formatet med en opløsning på 2280×1080. Den giver brugeren 128GB lagerplads og køres af en MediaTek Helio P70-processor, der har 6GB RAM at boltre sig med. Det lugter lidt af Android-smartphones i den prismæssige mellemklasse. I den tykke blok har Energizer og Avenir fået plads til et microSD-slot, så du kan udvide lagerpladsen, og der er endda en FM-radio indbygget, men ikke noget hovedtelefonstik.

Powerbank med en telefon i

Til gengæld har de udnyttet, at der er mere plads på siden til at placere fingeraftrykslæseren der. Og hvis du nu skulle tro, at sådan en fætter er for stor til at understøtte hurtig opladning, så kan du godt tro om igen. Men selv med hurtig opladning tager det otte timer at lade den fuldt op. Det kan dog ikke ske trådløst, og det betyder, at du heller ikke lige kan lægge en anden telefon på ryggen af P18K Pop for at lade den op.

Men ifølge GSMArenas specifikationsliste understøtter den opladning af andre enheder, hvilket så sker via USB-C-stikket. Og det giver jo ret meget mening, taget i betragtning at der jo nærmest er tale om en powerbank med en indbygget telefon.

Avenir er tilsyneladende på vej med flere telefoner under Energizer-brandet. Sidste år skulle en lignende model med 16.000 mAh-batteri være blevet sendt på markedet, men den blev siden aflyst. Så måske skal vi lige vente og se til juni, om det lykkes denne gang.

Annonce:
Forrige artikelGoogle: +100 mio. telefoner får egen knap til Google Assistant
Næste artikelOnePlus: OnePlus 7 får heller ikke trådløs opladning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.