Forside Nyheder

Samsung overvejer at bygge et zoom-kamera ind i en pen til smartphones

-

Samsung har måske en løsning på problemet med at smartphones er for smalle til at have ordentlige zoom-objektiver ombord.

Den sydkoreanske telegigant overvejer nu i stedet bygge den ind i en cylinder, der allerede følger med flere af firmaets smartphones – nemlig pennen. Det fremgår af et nyt patent, som Samsung netop er blevet tildelt hos de amerikanske patentmyndigheder. Det skriver Patently Mobile, der har fået øje på patent-dokumentet.

Annonce:

Idéen er helt enkelt at bygge et zoomobjektiv ind i den del af pennen, der ikke vender ned mod skærmen og ofte alligevel ikke bruges til ret meget. På grund af den cylindriske form kan der indsættes et rigtigt objektiv, der ikke vil stikke ud på en mærkelig måde, sådan som det ellers ville være tilfældet på en flad smartphone.

Billedinformationerne overføres trådløst til skærmen med lynets hast, sådan at du stadig kan bruge smartphonens skærm som søger og komponere billedet der. Du vil også kunne indstille forskellige billedparametre helt som normalt.

Når det kan lade sig gøre, er det fordi Samsung med Note 9 allerede sidste år besluttede sig for at gøre den medfølgende pen mere funktionel. Det gjorde de ved at bygge Bluetooth ind i pennen, og en af de ting, du netop kan gøre med S-Pen til Note 9 er at bruge den som udløser, når du tager fotos med Note 9.

Giver naturlige udfordringer

I patentbeskrivelsen er der ud over en udløser også tilføjet en zoom-knap til pennen, så de to primære funktioner (hvis autofokus er slået til), kan klares fra pennen. Patentet lægger også op til en alternativ løsning, hvor der kan være flere linser i pennen.

I praksis er der dog flere ting at overveje, hvis Samsung skulle vælge at gøre alvor af patentet og rent faktisk introducere en linse-pen. For det første er det værd at overveje, hvor svært eller nemt det er at holde en tynd pen stille nok til at tage et ordentligt billede.

Dernæst er der hele privatlivs-situationen. Det er næsten helt James Bond-agtigt at have et spionkamera i en pen, men i den virkelige verden er det måske lige nemt nok at fotografere folk i skjul med en pen i et kamera.

Endelig er der tykkelsen. Selv om linser og sensorer i smartphones bliver mindre og mindre, er der en fysisk grænse for, hvor lille sådan en linse kan være, før det går ud over billedkvaliteten. Hvis kvaliteten skal være nogenlunde, skal pennen nok være tykkere end nu, og eftersom S-Pen i følge patentet stadig gemmes inde i Note-smartphonen vil det stille krav til selve smartphonens størrelse også.

Men igen, der er kun tale om et patent, så måske behøver Samsung slet ikke tænke i de baner i virkeligheden.

Annonce:
Forrige artikelSpotify: Mere originalt indhold, køber op indenfor podcast
Næste artikelGOT 8: De første billeder (ingen spoilere)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.