Forside Produkter Gadgets

TEST: B&O E8 2.0 Trådløse øretelefoner med trådløs opladning

-

Bang & Olufsen har opdateret deres E8 serie, og nu får man små forbedringer og trådløs opladning. Recordere.dk har testet de opdaterede E8 trådløse øretelefoner.

Med version 2.0 af B&O E8, får du nu trådløs opladning, og en forbedret batteritid. Og så kommer de i en super lækker indpakning, der gør dem rigtigt præsentable når man tager sit lille lækre etui med øretelefonerne frem. Recordere.dk har testet de opdaterede B&O E8 2.0.

Annonce:

 

Indpakningen af B&O E8 2.0 (foto: recordere.dk)

 

Udpakning og tilslutning

B&O E8 2.0 kommer i en lækker lille kasse, der udover øretelefonerne indeholder et etui til opladning og opbevaring, et USB-A til USB-C opladningskabel og en lille brugermanual. Farven vi testede var sort, men du kan også få B&O E8 2.0 i farverne Indigo Blue, Natural og Limestone.

Inden vi tog øretelefonerne i brug, lagde vi dem lige til en kort opladning i deres etui, som vi forbandt til vores oplader via USB-C. Det tog under 60 min. så var både etui og øretelefoner fuldt opladt.

 

Indpakningen af B&O E8 2.0 (foto: recordere.dk)

Det medfølgende etui er lavet i lækkert okselæder, der ser ualmindeligt eksklusivt ud. På bagsiden finder man USB-C port, ligesom der er en diskret dioderække der viser hvor meget at etuiet er opladt. Er alle 3 dioder tændt, er der 3 hele opladninger tilbage i etuiet. De tre dioder bruges også til at indikere når etuiet oplades. På forsiden er der en farvet diode som ikke kan ses, der giver et orange lys når øretelefonerne oplades, og et grønt når de to øretelefoner er fuldt opladt.

På indersiden af oplader-etuiet er øretelefonerne omgivet af et indlæg med enten børstet enkelt- eller dobbeltanodiseret aluminium, alt afhængig af hvilken farve man har valgt B&O E8 2.0 i.

I bunden af etuiet skjuler der sig QI teknologi, der gør det muligt at oplade etui og øretelefoner trådløst. B&O kommer senere på foråret (april) med deres egen trådløse opladerplade, der understøtter både 5W og 10W trådløs QI opladning. Den trådløse opladerplade vil være tilgængelig i farverne sort, Indigo Blue, Natural og Limestone.

Installationen er ganske let. Man downloader den nye og opdaterede Bang & Olufsen app, og der tilføjer man sine nye indkøbte øretelefoner, der tilsluttes via Bluetooth 4.2.

På siderne af øretelefonerne er der touchfunktioner, der gør at man med forskellige tryk kombinationer kan forbinde eller starte og stoppe, samt springe mellem musiknumre. Du kan også bruge kombinationer til at tage imod telefonopkald.

At bruge trådløse øretelefoner er ikke noget alle kan, for de monteres og bæres af øret og placeres i den ydre øregang. Så for nogle er det ikke let, og det kræver noget tilvænning hvis man ikke har prøvet det før. Men jeg syntes at B&O E8 2.0 efter lidt øvelse er ganske lette at tage på, og bære. De vejer heller ikke mere end 6-7 gram, så det er ikke sådan at man får lange ører af at gå rundt med dem.

 

B&O E8 2.0 sidder fint fast i øret

 

Hvordan lyder B&O E8 2.0?

Jeg er dybt imponeret over lyden i B&O E8 2.0. Jeg har tidligere testet BeoPlay Earset, og syntes at B&O E8 lyder lige så godt. Øretelefonen tilbyder AAC via bluetooth 4.2, og det er med til at give en høj lydkvalitet.

Lyden er fyldig, og jeg er imponeret over hvor meget bund Bang & Olufsen har fået ind i så lille en enhed på 5.7 mm i diameter.

Jeg testede med Sade Soldier of love, hvor både bas og diskant var fyldig uden at dominere. Og Andreas Vollenweider’s Bella Donna lød uforstyrret ren. Både harpe og bas var så balanceret, at jeg i korte glimt troede jeg sad med over-ear hovedtelefoner på.

Uanset som jeg smed elektronisk, rock eller klassisk musik på, var det som om at B&O havde fundet den helt perfekte balance uden at overstyre. Så af in-ear øretelefoner er jeg meget imponeret over den ydelse man får med

 

Der er meget at huske, både side og antal tryk når E8 2.0 skal betjenes

 

Der er også mikrofon indbygget, så du kan bruge E8 2.0 ved telefon opkald og videomøder. Det fungerer ganske udemærket. Og du kan både besvare og afslutte opkald ved at trykke på siden af venstre øretelefon. Det er nok det eneste der er lidt forvirrende. Det er de mange kombinationer af hvornår du bruger højre eller venstre øretelefon til betjening af lyd og telefon.

 

B&O E8 Version 2.0 med trådløs opladning

 

Batteriydelse

Batteritiden på B&O E8 2.0 er oplyst til 4 timer, personligt lå jeg tættere på 3 – 3.5 time, og så er der yderligere 3 opladninger i etuiet, så du kan komme på på 12 – 16 timers afspilning, afhængig af lydstyrke og om du også bruger øretelefonerne til telefonopkald. Det er en forbedring i forhold til de gamle modeller, der havde maksimalt 12 timer.

Hvis du har tømt batteriet på øretelefonen er du nødt til at holde en pause på op til to timer før øretelefonerne igen kan afspille yderligere 3-4 timer. Men skal du bare lige høre et kapitel i lydbogen færdig, kan du med 20 minutters opladning ramme næsten en times spilletid.

Af så lille en enhed, er batteritiden godkendt, og jeg tror faktisk det er de færreste der kan holde ud at have in-ear øretelefoner på så længe af gangen.

 

Vores Anker QI oplader virkede fint med B&O E8 2.0 (foto: recordere.dk)

 

B&O er ikke klar med deres egen trådløse opladerplade endnu, men vi testede B&O E8 2.0 etuiet på vores Anker QI oplader, og der virkede det perfekt. Men da jeg oftest oplader mine ting om natten valgte jeg at bruge min trådløse oplader til telefonen, og så bare det medfølgende USB-C opladerkabel til etuiet.

 

Konklusion

B&O E8 2.0 er et rigtigt godt sæt øretelefoner. Du får en rigtig god lyd, og en OK batteritid. Samtidigt får du trådløs opladning, og USB-C hvis du hellere vil bruge kabel.

Jeg synes at B&O har truffet alle de rigtige valg inden for både design og lyd, og det medfølgende okselæder-etui er super elegant og praktisk.

Om du er til in-ear er nok mest det spørgsmål du skal spørge dig selv om først, og så om du er klar til at bruge 2.750 kr. for et sæt øretelefoner. Hvis du kan svare ja til begge, ville jeg ikke tøve et sekund på at investere i dansk design-lyd fra Bang & Olufsen.

Har du allerede de gamle B&O E8 øretelefoner, er der ingen grund til at skifte, men hvis du ønsker at opdatere til det trådløse etui, kan dette gøres for 1.500 kr.

 

B&O E8 Version 2.0 med trådløs opladning

 

Pris og tilgængelighed

Beoplay E8 2.0 leveres med et trådløst oplader-etui i læder, fem øretips og et USB-C kabel. Øretelefonerne lanceres i farverne sort, Indigo Blue, Natural og Limestone.

Vejl. udsalgspris er 2.750 kr., og er klar til salg fra 14. februar 2019.

Den trådløse opladerplade vil være tilgængelig i farverne sort, Indigo Blue, Natural og Limestone. Vejl. udsalgspris er endnu ikke offentliggjort. Separate venstre og højre ørestykker til Beoplay E8 2.0 kommer til at koste 950 kr., mens det trådløse oplader-etui vil kunne fås for 1.500 kr. Den trådløse opladerplade, det trådløse oplader-etui og separate ørestykker til Beoplay E8 2.0 er i handlen fra april 2019.

 

B&O Play E8 2.0 specifikationer:

 • Hovedtelefontype: Trådløs in-ear-hovedtelefon
 • Mål (øretelefoner): 23 mm × 20 mm × 25 mm
 • Mål (lader): 73 mm × 47 mm × 33 mm
 • Vægt (øretelefoner): Højre 7 g, Venstre 6 g
 • Fjernbetjening: Multifunktionsknap på hver øretelefon (touch)
 • Højttalerenhed: 5,7 mm
 • Enhedstype: Dynamisk
 • Impedans: 16 ohm
 • Frekvensområde: 20-20.000 Hz
 • Mikrofon: Omnidirektionel
 • Bluetooth 4.2, Understøtter AAC
 • Op til 4 timers afspilning pr. opladning (kan lades yderligere 3x i etuiet)
 • Opladningstid: ca. 2 timer til etui er fuldt opladet med earphones inden i.
 • Earphones oplades fuldt i etui på ca. 2 timer. En ladning i etui på 20 minutter giver ca. 1 times spilletid på farten.

 

B&O E8 2.0 trådløse øretelefoner

2.750,-
8.4

YDELSE (LYD)

9.0/10

Brugervenlighed

7.0/10

Design

9.0/10

TRÅDLØSE FEATURES

9.0/10

Pris

8.0/10

Plus

 • Fantastisk lyd
 • Trådløs opladning
 • USB-C for kablet opladning

Minus

 • Lige lidt mange ting og huske hvis man skal betjene via touch
Annonce:
Forrige artikelcocktailAudio alt-i-et HiFi kommer til Danmark
Næste artikelSe den vilde Netflix-trailer for David Fincher’s ’Love, Death & Robots’-antologi
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.