Forside Indhold og distribution Film

Apple tæt på at indtage Roku-boksene med AirPlay 2

-

Nu er der snart endnu en god grund til at parallelimportere en Roku-boks til sin stue.

Websitet MacRumors har nemlig opsnuset, at Roku er meget tæt på at færdiggøre en aftale med Apple, der vil gøre firmaets streaming-bokse og -sticks kompatible med Apples AirPlay 2-standard. Det vil reelt set give de samme muligheder for mirroring og streaming af musik og video fra en iOS-enhed, som du får med en Apple TV.

Annonce:

AirPlay-kompatibilitet kan klares med en software-opdatering, så selv, hvis du allerede har taget skridtet og har hentet en Roku-boks fra udlandet, er det muligt, at den snart har AirPlay 2. Det er dog formentlig kun de nyere modeller i toppen af Rokus sortiment, der kan håndtere AirPlay 2 ordentligt.

Aftalen ser ud til at være et led i Apples strategi med at få deres tjenester og services ud på andre platforme end deres egne. Dette brud med firmaets sædvanlige økosystem-strategi begyndte for alvor, da der landede en lettere chokerende nyhed om at AirPlay 2 ville indfinde sig på Samsungs smart-tv’er i 2019.

Den helt store motivation for dette skift er helt klart Apples kommende, abonnementsbaserede streamingtjeneste for film og tv. Med denne konkurrent til Netflix, Amazon og alle de andre, får Apple brug for at kunne nå så mange mennesker som overhovedet muligt, og ikke kun de, der allerede har købt sig ind i Apple-økosystemet.

Rokus ”hemmelige” kanaler

Streaming-tjenesten forventes lanceret 25. marts sammen med en abonnementsbaseret nyhedstjeneste og nye iPads. Det ville ikke være være usædvanligt for Apples PR-strategi, hvis de benyttede denne lejlighed til at annoncere samarbejder med flere hardware-producenter, såsom Roku og Samsung.

Det store spørgsmål er naturligvis, om ærkerivalen hos Google også kommer ombord, sådan at der også kommer en Android-app, der giver adgang til Apples nye streamingtjeneste. Eftersom Apple Music allerede kører på Android er der gode chance for det, men måske kommer Android-brugerne til at blive de sidste, der får adgang, ligesom de gjorde med Apple Music.

Når en parallelimport af Roku-boksene er værd at kigge nærmere på i det hele taget, er det blandt andet på grund af det økosystem, der findes omkring dem. Der er over 1800 apps tilgængelige til platformen, men oven i disse kan brugerne selv lave deres egne ”hemmelige” kanaler til Roku-platformen, hvilket har resultereret i et stort udvalg af indhold af både lovlig og ulovlig art, som man kan tilgå direkte fra boksen.

Annonce:
Forrige artikelSådan virker Google Assistant og Bixby på Samsung TV
Næste artikelTidal klar med Hi-Res-musik på iOS
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.