Forside Nyheder

Ukendte oprettede mere end hundredetusinde nye Dplay brugere i weekenden

-

Rigtigt mange privatpersoner og selskaber modtog en “Tak for din tilmelding til Dplay” email i weekeden. Dette til trods for at de aldrig selv havde oprettet sig som brugere på video-tjenesten.

Ifølge Discovery Networks der ejer Dplay, har mere end hundredetusinde modtaget velkomstmailen fra Dplay. Ifølge Discovery skyldes det ikke hackere, men at en ekstern IP-adresse i løbet af søndag aften masseoprettede mailadresser som brugere på Dplay.

Annonce:

“Vi har registreret hændelsen og lukket ned for IP-adressens adgang. Derudover er vi også i gang med yderligere tiltag for at sikre os, at det ikke sker igen. Vi vil dog gerne understrege, at der ikke er tale om et hackerangreb: Mailadresserne kommer ikke fra vores systemer, og sikkerheden på Dplay er ikke blevet kompromitteret. Vi er også i gang med at slette alle de oprettede mailadresser igen. Så de berørte brugere behøver ikke foretage sig yderligere”, fortæller Casper Feldt, der er kommunikationschef hos Discovery Networks til onlinemediet MediaWatch.

 

Brevet fra Dplay

Mange brugere er blevet så sure over henvendelsen, at de er gået på Trustpilot, og har givet Dplay en dårlig anmeldelse.

Til Mediawatch fortæller Dplay at har man modtaget emailen, behøver man ikke at gøre yderligere, da Discovery Networks er igang med at slette alle tilmeldelser som er kommet fra den IP-adresse.

Hvordan nogen har fået fat i de mange email-adresser melder historien ikke noget om, men Discovery Networks understreger at de ikke er blevet hacket, og de eksisterende kunders sikkerhed ikke er blevet kompromitteret.

På Dplays hjemmeside skriver de følgende

Vi kan konstatere, at en ekstern IP-adresse i løbet af i går aftes masseoprettede brugere hos dplay. Vi har registreret hændelsen og lukket ned for IP-adressens adgang.

Vi har har derudover iværksat yderligere tiltag for at sikre os, at dette ikke sker igen.

Vi vil gerne understrege, at der ikke er tale om et hackerangreb på dplay: Mailadresserne kommer ikkefra vores systemer og sikkerheden på dplay er ikke blevet kompromitteret.

Vi ved ikke, hvordan vedkommende har fået adgang til de mange e-mailadresser. Det er sket et andet sted end hos os, og er blot tastet ind i vores systemer.

Vi er gået i gang med at slette alle de oprettede brugerkonti igen, og vi kan forsikre om at ingen er tilmeldt nogen form for abonnement, eller er blevet forpligtet til et køb af nogen art.

Annonce:
KILDEMediaWatch
Forrige artikel3 klar med eSIM til de nye iPads
Næste artikelIKEA SYMFONISK Sonos højttaler vinder Red Dot pris
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.