Forside Nyheder

DR2 og DR K fusioneres og får en digital lillesøster

-
Dette er en illustration. Den nye sammensmeltede kanal fortsætter under navnet DR2. Baggrund: Screenshot fra DRTV

DR K lukkes og indholdet lægges sammen med DR2. En digital lillesøster samler op på indholdet på streaming.

Fra næste år sker der ændringer af DRs kanaler og her vil der kunne mødes et sammensmeltet DR2 og DR K.

Den nye kanal fortsætter som DR2, men den vil få både historie- og kulturindholdet fra det nuværende DR K som en hel central placering i fladen. Dette vil blande sig med samfundsstoffet fra det nuværende DR2.

Annonce:

Samtidig lanceres det digitale indholdsunivers DR2+ hvor der via streaming kan findes mere indhold fra de to nuværende kanaler.

’Den klassiske musikquiz’ er et godt eksempel på et program, der flytter fra DR K og fremover kommer på det nye DR2.

Omlægningerne er både en del af spareøvelsen i DR, der får færre penge fremover at lave tv, radio og internet for; Men samtidig er det også en naturlig udvikling hvor færre ser klassisk flow tv og flere og flere vælger at se forskudt med på streaming istedet – også for førstegangsvisningerne.

 

En af DRs udfordringer: De yngre streamere forbruger kun i mindre grad kultur- og samfundsstof
Kultur og samfundsstof er centralt for DR som public service-station, men ikke noget som unge streamere i høj grad opsøger on demand – modsat for eksempel mange af DR3’s programmer. Det betyder, at stoffet ikke rammer mange i målgruppen, da mange ikke ejer et tv og ikke ser flow-tv. Der skal udvikles en form til samfund- og kulturindholdet, som gør stoffet appellerende for målgruppen. Det er den opgave det nye DR2+ skal være med til at løse.

 

 

DR fortæller:

Nyt DR2 med stærk kultursøndag

I 2020 smelter DR K og DR2 sammen til et helt nyt DR2.

Dermed flytter kultur- og historiestoffet over på en af de fremtidige flow-kanaler, det nye DR2. Her får netop de stofområder en central placering og er dermed med til at tegne det nye DR2’s profil. På DR2 bliver der plads til de specialiserede tilbud og programmer for de seere, der er optaget af kultur, historie og samfund – og de bliver placeret i bedste sendetid.

En vej til dette er, at der fremover vil være faste temadage, hvor et stofområde kommer til at sprede sig over mange sendetimer. Eksempelvis kommer der fremover en fast kultur-søndag med timevis af kulturtilbud.

Her vil en række af DR K’s nuværende programmer og indhold flytte ind såsom de klassiske koncerter, filmperler og ’Musikquizzen’. Og der vil komme en række nye programmer, herunder et nyt ugentligt aktuelt kulturprogram, og løbende kultur-dokumentarer.

Også historiestoffet kan efter planen se frem til at få sin faste dag, nemlig onsdag, på det nye DR2, ligesom der vil være fuldt fokus på politik og samfund en anden ugedag med blandt andet ’Debatten’ som kendt fyrtårn. Deadline vil også fremover ugen igennem fastholde et klart fokus på samfund og politik.

 

Streamerne får nyt samfunds- og kulturtilbud

Det er en central ambition for DR at løfte samfund og kultur som stofområder ind i en digital tidsalder og til en yngre målgruppe end dem, som i dag er de primære forbrugere af stoffet på flow-tv.

Mange yngre danskere ejer ikke et tv-apparat og vælger at streame deres tv-indhold. Og de fravælger i høj grad samfunds- og kulturprogrammer og vælger i stedet blandt andet fiktion og virkelighedsnære reportager såsom de velkendte programmer fra DR3.

Derfor lanceres fra 2020 det digitale indholdsunivers DR2+, der primært vil leve på DRTV og samtidig levere programmer til DR2’s nye flade.

“Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, og med det nye DR2+ og det markante digitale ryk, det er en del af, kan vi være med til få samfunds- og kulturstoffet ud til nye generationer”, siger mediedirektør Henriette Marienlund fra DR.

DR2+ kommer til at danne rammen for det indhold, som temamæssigt er beslægtet med moderkanalen DR2, men som formidlingsmæssigt skal gå helt nye og eksperimenterende veje for at nå særligt de yngre streamere.

DR er allerede i gang med at udvælge og udvikle indhold til det kommende DR2+.

“Lige nu er vi ved at opfinde formlen, der skal knække koden for at få kultur- og samfundsstoffet ud til yngre streamere. Det er en kode, ingen andrefor alvor har knækket indtil videre. Derfor eksperimenterer vi os også frem blandt andet i samarbejde med de eksterne tv-producenter. DR2+ vil derfor i høj grad være i løbende udvikling, også efter lanceringen i 2020, og vil finde sin form undervejs”, siger mediedirektør Henriette Marienlund.

 

Annonce:
Forrige artikelSe, hvordan Samsung folde-tester Galaxy Fold
Næste artikelRadio24syv lukker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.