Forside Baggrund

Stor ændring af DRTV: Dagens tv-programmer klar på streaming kl. 6

-

DRTV skal ikke længere følge tv-programmet. Nu lægges dagens tv-programmer ud til streaming hver morgen.

DR gør nu op med tv-guiden på streaming. Fra i dag er det slut med at programmerne først gøres tilgængelig samtidig med at de sendes på flow-tv.

Annonce:

Fremover lægges dagens tv-programmer ud på DRTV til streaming hver morgen kl. 6. Det fortæller DR til Politiken.

“Vi løsriver DRTV fra sendetid. Det giver ikke længere mening at udgive på samme tidspunkt som flow-tv. Frem for at programmerne kommer drypvis, bliver de nu lagt på én gang om dagen eller én gang om ugen. Er man til dokumentarer, ved man, at det er om mandagen, de bliver lagt på”, fortæller Peter Rosberg, publiceringschef i DR, til Politiken.

 

Der er undtagelser

Der vil dog forekomme undtagelser. Dette eksempelvis når der er tale om finaleafsnit, som sidste afsnit af ‘Gift ved første blik’ eller ’Alene i vildmarken’.

Her vil DR vente med at afsløre hvordan det går, så alle ser med samtidig om det er via kabel, antenne, satellit eller streaming.

Det samme gælder en konkurrence som ‘Den store bagedyst’, der slet ikke vil komme streaming-smugkig på. Her må alle seere vente til sendetidspunktet på flow-tv, med at se hvem der ryger ud.

 

Hele serier samtidig

DRTV vil også forsøge sig med at lægge alle afsnit af en serie ud til streaming på en gang, som det kendes fra tjenester som Netflix og Amazon.

“Vi er i en eksperimenterende fase, hvor vi prøver at blive klogere på, hvad der giver mening, og hvad der ikke giver mening. Og hvis man opfatter en tv-serie som en lang fortælling, vil vi lægge det hele ud samtidig. Så med serierne får vi et miks af at lægge et enkelt afsnit på om ugen eller lægge hele serien ud med det samme”, slutter Peter Rosberg.

Ændringerne sker fra i dag d. 1. marts.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.