Forside Nyheder

Microsoft vil matche Googles streamingtjeneste på E3

-

Når E3-spilmessen løber af stablen i juni i Los Angeles, vil Microsoft vise deres bud på en spil-streamingtjeneste frem.

Det står klart, efter Microsofts Xbox-chef sendte en e-mail ud igår til sit team omkring planerne for en streamingtjeneste, der kan konkurrere med Googles nye Stadia-tjeneste. Sidstnævnte blev annonceret i går ved Game Developers Conference i San Francisco.

Annonce:

Phil Spencer, der leder Xbox-projektet hos Microsoft, skrev til sine medarbejdere at ”Google annoncerede noget stort idag, og vi har et par måneder endnu indtil E3, hvor vi annoncerer noget stort”. Det var en klar henvisning til Microsofts xCloud-projekt.

Sidstnævnte har i et stykke tid været undervejs hos Microsoft som en spilstreaming-tjeneste, der ikke bare skal gøre brug af Xbox-brandet, men også benytte sig af Microsofts globale servernetværk og -infrastruktur, der også understøtter deres Azure-tjenester i skyen.

”I dag kom en af vores store tech-konkurrenter ind på spilmarkedet og identificerede de nødvendigste elementer for succes som værende indhold, community og skyen. Det er en yderligere validering af den vej, vi valgte at gå for to år siden”, skrev Spencer til sit Xbox-hold.

Vi kan med andre ord forvente en eller anden form for annoncering omkring xCloud til juni. Om xCloud-navnet bliver hængende, er ikke til at sige. Ligesom Google (der oprindeligt kaldte Stadia for ’Project Stream’) har Microsoft det med at finde på mere forbrugervenlige navne end deres interne projektnavne.

På tværs af platforme

Tidligere på måneden meldte Microsot ud at xCloud vil påbegynde en offentlig beta-test senere i år i følge Engadget. En sådan kunne for eksempel blive åbnet i juni i forbindelse med annonceringen af xCloud på E3, hvor systemets præstationsevner med mere naturligvis også vil blive vist frem.

Fordi Googles Stadia kommer til at køre i Chrome-browseren, har Google den fordel, at de er platformsuafhængige. Men det er en strategi, Microsoft allerede har været i gang med at indføre i flere år.

Dels har de udbredt Xbox-kompatibiliteten til f.eks. Windows-PC’er, og dels har de gjort  flere af deres andre produkter tilgængelige på platforme, de ikke tidligere har været tilgængelige på, såsom iOS og Android. Sky-strategien tillader netop Xbox-spil på mobile platforme, som på billedet ovenfor.

Phil Spencer synes at have en stærk tro på en kommende spil-streamingtjeneste fra Microsoft, også set i lyset af den nye konkurrence fra Google. I e-mailen til Xbox-holdet skriver han: ”Vi har allerede indholdet, community’et, cloud-teamet og strategien på plads, og som jeg længe har sagt, så handler det alt sammen om selve udførslen af produktet. Det er stadig sandt i dag.”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.