Forside Nyheder

Nintendo laver VR-briller til Switch… i pap

-

Nintendo er kommet godt tilbage på konsolmarkedet her to år efter lanceringen af Switch.

Af samme grund er tilbehørsmængden til Switch naturligvis også vokset, og udvalget kommer nu til at inkludere en VR-brille. Men man skal nu ikke forvente en PSVR-agtig oplevelse med håndholdte controllere og et headset, der sidder tæt bundet fast til hovedet.

Annonce:

I stedet har Nintendo valgt den billige løsning, som Google i sin tid introducerede med deres Cardboard-sæt. Googles løsning var et billigt headset lavet i pap, som man så kunne sætte sin smartphone ned i forrest som skærm, akkurat som med Samsungs Gear VR.

Det eneste, der ikke var pap, var selve linserne, der hjælper med at se det stereoskopiske billede på skærmen. Det samme er gældende for Nintendos Labo VR Kit, der dog er lidt større end Cardboard, fordi den skal kunne holde Switch-tablet’en.

Ligesom Cardboard er Labo VR Kit ret billig. Prisen er sat til 40 dollar, så den kommer nok op på mellem 320 og 350 kroner, når danske afgifter kommer oven i. Det er dog formentlig ret begrænset, hvor meget Labo VR Kit kan bruges til spil.

Del af en serie

Det skyldes, at headsettet, ligesom Cardboard, skal holdes op foran øjnene med hånden. Der er ingen stropper til at spænde Labo VR Kit fast til hovedet med. Som minimum har man altså kun en enkelt hånd fri til at bruge de trådløse controller (med mindre disse sidder på selve konsollen som på billedet ovenfor), og det er nok også begrænset, hvor længe, man kan spille, før man bliver træt i armene.

Men det er måske ikke så tosset. Som man kan se på markedsføringsmaterialet (se billede ovenfor) er Labo VR Kit primært tiltænkt børn, hvis skærmtid i forvejen bliver begrænset af de fleste forældre. Efterhånden som gummiarmene indfinder sig bliver forældre-forbuddet måske mindre nødvendigt.

Labo VR Kit er en del af en hel serie af pap-tilbehør til Switch, som børn og voksne selv kan samle. Serien indeholder alt fra robotter til pap-klaverer og VR-brillen spiller i den forbindelse sammen med bl.a. pap-geværet Blaster, og seriens bud på et kamera. Brillen dukker op i de første markeder i næste måned.

Det er i øvrigt ikke første gang, Nintendo forsøger sig med en VR-brille. Gaming-nostalgikere vil formentlig kunne huske Virtual Boy, der dog ikke blev nogen gigantsucces og efterhånden har 24 år på bagen.

Annonce:
Forrige artikelHer er TP-Links nye Wi-Fi 6 routere
Næste artikel’Good Omens’ lander på Amazon 31. maj
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.