Forside Nyheder

Ny 10,2”-iPad kan følge med iPad mini 5 d. 25. marts

-

Hvis Apple holder en event 25. marts, sådan som rygterne siger, kan vi få to nye iPads at se ved den lejlighed.

Apples forårsevent forventes at være fokuseret på nye tjenester, inklusive en abonnementsbaseret nyhedstjeneste og så naturligvis firmaets længe ventede streamingtjeneste med originalt indhold, der kan konkurrere med Netflix, Amazon og alle de andre.

Annonce:

Men der er også meget, der tyder på, at Apples event vil byde på nye iPads. Vi har allerede set meldinger med høj troværdighed om at iPad mini-serien langt om længe får en opfriskning i form af iPad mini 5, der mere eller mindre skulle ligne de tidligere modeller udadtil, men indadtil skulle være kraftigt opdateret.

Nu begynder der dog også at svirre rygter om en ny iPad i den ”almindelige” størrelse, altså 9,7 tommer. Ifølge det japanske Apple-site Macotakara er kilder, der forhandler Apple-udstyr via Alibaba (det kinesiske svar på Amazon), begyndt at lukke lidt op for posen.

Flere af disse kilder fortæller uafhængigt af hinanden, at der kommer en 2019-opdatering af iPad sammen med den nye iPad mini 5. Men ligesom på iPad mini 5 vil de fleste opdateringer ske på indersiden. Designet vil der generelt ikke blive pillet ved.

9,7 eller 10,2 tommer?

Det baserer disse kilder på, at den nye iPad stadig vil have Touch ID ombord.  Det betyder, at den nye 2019-iPad ikke kommer til at have skærm næsten helt ud til kanten ligesom den nyeste version af iPad Pro, hvor Touch ID er blevet droppet.

Også på en anden front vil en eventuelt ny iPad undlade at følge med iPad Pro: Der vil stadig være et hovedtelefonstik på iPad ifølge Macotakaras kilder. Kilderne melder dog ikke noget om, hvorvidt iPad vil overgå til USB-C eller fastholde Lightning-stikket. Vi har dog tidligere hørt rygter om at Lightning-stikket overlever et år mere.

Der er dog en enkelt af Macotakaras kilder, der tror på, at der sker en ændring af designet. I lighed med den normalt ret træfsikre Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, siger denne kilde, at skærmstørrelsen kommer op på 10 tommer på den nye iPad. Kuo har tidligere meldt ud, at den næste iPad vil have en skærm på 10,2 tommer.

Hvis det bliver tilfældet, kan Apple gøre det ved at krympe kanterne i toppen og bunden (men dog ikke fjerne dem fuldkommen) eller ved at gøre iPad en smule større. Eller en kombination af begge dele.

Alt det ovenstående flugter i øvrigt med en registrering af to nye og hidtil ukendte iPad-modeller hos Indiens offentlige standardiserings-bureau, der for nylig blev opdaget af websitet MySmartPrice, og som AppleInsider tidligere har skrevet om. 

Annonce:
Forrige artikelTEST: B&O Beosound 1 med Google Assistant
Næste artikelGoogle tror på en konsolløs spillefremtid
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.