Forside Nyheder

Samsung afgør OLED TV fremtid i næste måned

-
Foto: recordere.dk

Erhvervsmedie: Samsung Display ventes at afgøre investering i OLED TV til april.

Samsung Display kører for tiden en prøveproduktion af paneler til high end OLED TV. Det er displays af typen QD-OLED (Quantum Dot OLED), hvor OLED-paneler kombineres med den ‘Quantum Dot’-teknologi for øget lysintensitet og farvespektrum.

Her til april ventes Samsung at være klar til at installere udstyr til den endelige produktion, og det er forventningen at beslutningen om de skal fortsætte eller ej afgøres der. Det skriver erhvervsmediet Business Korea.

Annonce:

Så der vil vi se om Samsung Display skal være producent af paneler til OLED TV. Samsung er i forvejen verdens nr.1 leverandør af OLED-displays til smartphones.

Hvis det besluttes at installere produktionslinjen til OLED TV paneler, så kommer den til at ligge på en af Samsungs display-fabrikker i Asan, South Chungcheong Province i Sydkorea.

Sideløbende ventes Samsung at genoptage opbygningen af deres nye A5 fabrik samme sted. En fabrik der oprindelig var tiltænkt fleksible OLED-displays, men nu istedet kan benyttes til TV OLED-displays – altså hvis Samsung vælger at fortsætte den vej.

Salget af OLED TV voksede sidste år med 58% til en samlet omsætning på 6,53 mia. dollars, svarende til 43 mia. kroner, skriver Business Korea.

Konkurrenten LG har produceret paneler til OLED TV siden 2013, og deres produkter sidder i dag i TV fra 15 forskellige producenter, deriblandt Sony, Panasonic og Philips.

 

QD = Quantum Dot

Quantum Dot, som er den teknologi der også benyttes i Samsung QLED, er små nanopartikler der kan lyse op i hhv. rød og grøn når de belyses med blå. Teknologien kan derfor benyttes til at danne grundfarverne rød, grøn og blå som i tv-verdenen er dem der kan benyttes til at blande alle de øvrige farver.

Quantum Dot har den force at de kan lyse kraftigere og øge lysintensiteten, hvilket er godt til HDR (High Dynamic Range). Samtidig er der et større farverum, flere mulige farver på skærmen, hvilket er godt til de udvidede farverum i Ultra HD.

I dag kan OLED nå ca. 1000 nits i lysintensitet. Kombineret med ‘Quantum Dot’-teknologi kan det øges.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.