Forside Indhold og distribution Musik

Tidal klar med Hi-Res-musik på iOS

-

Nu kan iPad- og iPad-brugere endelig streame musik i høj opløsning fra Tidal.

Indtil videre har man skullet bruge Tidal-app’en på en computer eller en Android-enhed for at få adgang til Tidals Master-samling, der består af over 150.000 tracks i en opløsning højere end de sædvanlige 16-bit/44.1 KHz-opløsninger, der ellers har været tilgængelige.

Annonce:

Det er sket, efter Tidal-app’en er kommet i version 2.7.0, der nu er tilgængelig i App Store. Her lover Tidal, at disse tracks lyder ”lige så godt som de lød i studiet, da de gennemgik mastering-processen”. Ud over Hi-Res-musikken har den nye version af Tidal-app’en også forbedringer af dens fremtræden på CarPlay.

Det betyder dog ikke, at du sådan lige med det samme kan gøre lydkvaliteten på din iPhone bedre blot ved at købe det såkaldte HiFi-abonnement hos Tidal, der både indeholder musik streamet i lossless-kvalitet og de såkaldte Master-tracks i Hi-Res. De sidstnævnte er encoded med MQA-standarden.

Selv om iPhones hardware i princippet er kraftig nok til at afvikle musikken i denne kvalitet, har Apple sat nogle begrænsninger. F.eks. kan du ikke bare bruge dens indbyggede DAC til dette formål, eftersom det vil kræve brug af den medfølgende Lightning-til-minijack-adapter, og den metode er begrænset til at afvikle musikken i 48 KHz.

Muligheder på Apple TV

Alternativt  kan du købe en ekstern adapter, der f.eks. kan kobles til via USB gennem  det såkaldte camera adapter kit.  Det kunne f.eks. være en af de små og handy Dragonfly-DAC’er fra Audioquest eller Impacto fra Beyerdynamic.

Det samme gælder de modeller af iPad, der stadig har hovedtelefonstikket inkluderet, DAC’erne i disse kan heller ikke sende Hi-Res-lyd ud af hovedtelefonstikket, selvom den hardwaremæssige understøttelse er til stede.

Den nye Hi-Res-funktion ser imidlertid også ud til at være understøttet på tvOS-udgaven af Tidal, og her vil man så formentlig kunne sende musikken via HDMI til f.eks. en receiver, der så kan afvikle musikken i den høje opløsning.

Der findes dog alternativer til Tidal, hvis man gerne vil have en streamingoplevelse i Hi-Res på sin smartphone eller tablet. Det kunne f.eks. være Qobuz, der startede som en download-tjeneste med Hi-Res-musik, men nu også tilbyder streaming.

Det kræver dog stadig en ekstern DAC, hvis denne tjeneste skal bruges med iPhone eller iPad.

Annonce:
Forrige artikelApple tæt på at indtage Roku-boksene med AirPlay 2
Næste artikelQLED tager syvmileskridt i år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.