Forside Nyheder

Vivos nye smartphone har hverken knapper, USB eller frontkamera

-

Der er ingen tvivl om at det er kineserne, der har førertrøjen på lige nu, når det gælder smartphone-innovation.

På grund af markedsdynamikkerne i riget i midten er det ikke lige så risikabelt at sende en enhed på gaden med en ny feature, der prøver grænser af. I det kinesiske marked gør det heller ikke så meget, at en smartphone halter på visse anddre fronter, hvis den ellers har en ny og spændende feature, der ikke er set før.

Annonce:

Det er derfor, de første telefoner med skærm til kanten, fingeraftrykslæser i skærmen og pop-op-selfiekamera alle er kommet fra kinesiske producenter. Og netop firmaet, der var blandt de første til fjerne selfie-kameraet fra selve fronten og putte den ind i et modul, der springer op, når det skal bruges, er nu klar med endnu en nyskabelse.

Vivo har vist deres seneste model i konceptserien APEX frem for pressen ved en event i Hong Kong efter at være blevet teaset i januar. Nyskabelsen denne gang består i to primære ting: Hele kroppen på telefonen er lavet af glas, og den har ingen knapper eller porte.

Ja, du læste det sidste rigtigt. Du kan ikke koble noget fysisk til den nye APEX-model via USB-C, for der er nemlig slet ingen USB-C-port på den. I stedet er der en såkaldt ”MagPort”, der næsten flugter med den fine glasoverflade, som derfor fremstår helt uden huller. MagPort fungerer lidt ligesom opladeren til Apple Watch, altså en trådløs oplader, der hægter sig fast magnetisk.

Fingeraftrykslæser på hele skærmen

MagPorten ligner lidt en flad udgave af Apples gamle MagSafe-porte til MacBooks, og skulle også kunne bruges til dataoverførsler med et USB-stik i den anden ende af det magnetiske kabel. En anden kinesisk producent, Meizu, er angiveligt på vej med en smartphone der heller ikke har nogle porte og kører med en form for trådløs USB.

Du kan heller ikke sætte et SIM-kort i den nye APEX-model, den kører kun med eSIM for at kunne bevare den totale glasoverflade. Nu vi taler om forbindelsen til mobilnetværket, så er APEX-telefonen også klar til 5g.

Fingeraftrykslæseren sidder naturligvis i skærmen, som efterhånden er den nye standard, men til forskel fra mange af Vivos konkurrenter, så kan HELE skærmen læse dit fingeraftryk. Det er altså lige meget, hvor du placerer fingeren, når du skal åbne telefonen eller godkende et eller andet. Du kan endda bruge to fingeraftryk på én gang, hvis du vil have ekstra sikkerhed.

 

Engadgets Richard Lai har haft telefonen i hænderne og skriver, at den store fordel ved fingeraftrykslæser i hele skærmen, at du kan låse en app op, allerede når du åbner app’en. Forestil dig for eksempel, at du allerede låser NemID-app’en op, når du åbner den, i stedet for først at skulle starte app’en og så låse op med fingeraftryk bagefter.

Intet selfie-kamera

Derudover er den nye APEX-model relativt standard-agtig for en 2019-flagskibstelefon i den høje ende af prisskalaen. Den er baseret på Snapdragon 855, har 12GB RAM, 512GB lagerplads og et dobbeltkamera bagpå med hhv. 12MP og 13MP sensorer. Det sidste er måske ikke så imponerende, men netop kamera-delen kan byde på en overraskelse, når en version af APEX går i produktion (Vivo lader som regel deres prototype-innovationer overføre til telefoner, der rent faktisk kommer på markedet).

APEX-modellen har nemlig slet ikke noget selfie-kamera. Og det er ikke fordi, der er sket en kulturændring hos de selfie-gale kinesere. Vivo har ikke sat et pop-op-selfiekamera i APEX-modellen, fordi det ville bryde den ellers ubrudte glasoverflade, men der er heller ikke hul eller hak til kameraet på fronten.

Da Engadgets Richard Lai spurgte om dette, svarede Vivos repræsentant at der jo var ”andre muligheder” end huller i skærmen og pop-up-selfiekameraer, ”Brug din vildeste fantasi”. Det lugter lidt af, at Vivo muligvis har løst udfordringen med at placere selfiekameraet bag en aktiv skærm uden at skulle skære hul til det. Og det ville jo alligevel være lidt af en design-innovation.

Annonce:
Forrige artikelSpotify: Nu meldes Apple til EUs konkurrencemyndigheder
Næste artikelMedie: Apples Netflix-konkurrent jagter HBO og Showtime indhold
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.