Forside Nyheder

Android Q-beta afslører foldbare apps og multitasking-bobler

-

Endnu et år, endnu en Android-version.

Annonce:

I år skal det nok blive interessant at følge, hvilke søde sager, Google forsøger at opkalde deres 2019-udgave af Android efter. Vi er nemlig nu nået til Q i den alfabetiske orden, som har givet de forskellige Android-versioner deres navn (Hvis du har gode forslag til sliknavne med Q, så smid dem endelig i kommentarfeltet herunder). Android Q har allerede fået et logo, som du kan se ovenfor.

Men det er naturligvis lige så interessant at følge afsløringerne af de kommende funktionaliteter i Android Q, og her er der netop dukket noget nyt op. Den seneste betaversion af Android-styresystemet er nemlig blevet sluppet løs, og her er der især to ting, der er interessante.

Den ene den generelle understøttelse af bobler til multitasking. Hvis du er Android-bruger og samtidig også er fan af Facebook Messenger, så kender du formentlig allerede nogle lignende bobler. Det er nemlig dem, der dukker op og lægger sig henover skærmens øvrige indhold, når der er en samtale igang på Facebooks messenger-platform.

Den idé synes Google angiveligt er så god, at de vil tage den og bruge den til meget mere end blot beskeder. Beskederne er stadig en af de vigtigste kilder til boblerne, men de vil også kunne bruges til at angive multitasking-elementer.

Det betyder for eksempel, at du i stedet for at splitte skærmen i to, som ved normal Android-multitasking, kan have dit ene forehavende angivet med en boble et sted på skærmen. Der, hvor det bliver en hjælpsom funktion i forhold til multitasking, er der ikke bliver skiftet app, når du trykker på boblen.

Foldbar-emulator

I stedet dukker der et felt op fra boblen, der lægger sig hen over, hvad du ellers er i gang med på skærmen. I Facebook Messenger-tilfældet bliver du jo f.eks. skiftet over til Messenger-app’en, når du klikker på boblen, men med de indbyggede multitasking-bobler i Android Q kan du midlertidigt åbne det relevante vindue og ordne, hvad du skal ordne, før du lukker det igen.

Som Google selv skriver, så kan det være praktisk i besked-sammenhænge, så du ikke behøver skifte rundt i apps for hurtigt at svare på en messenger-besked. Men det kan også være praktisk, hvis du lige skal se noget hurtigt på en app, der kører i baggrunden, såsom hvornår et fly lander, eller hvor lang tid, det tager at køre til din destination i Google Maps.

Ud over boblerne har betaudgaven af Android Q også vist os, hvordan apps rent faktisk kommer til at se ud på de nye, foldbare smartphones, der er på vej på markedet. Den animerede GIF herover viser et eksempel, men Android Q-betapakken har også en Android-emulator hvor du selv lege med forskellige apps, der er foldbare og se, hvordan det ser ud.

Som The Verge påpeger, så er det dog interessant, at emulatoren giver dig mulighed for at lege med en to konfigurationer: En 7,3-tommers skærm, der kan foldes sammen til en 4,6-tommers skærm, og en 8-tommers skærm, der kan foldes sammen til en 6,6-tommers skærm. Eller sagt på en anden måde: De samme skærmkonfigurationer, som der sidder i Samsungs Galaxy Fold og Huaweis Mate X.

Annonce:
Forrige artikelJørgen Leth ikke med i årets Tour de France
Næste artikelTelia og EWII i samarbejde om bredbånd via fiber
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.