Forside Nyheder

Google Assistant får kendis-stemme og kan nu ringe frisører op fra iPhone

-

Google har lige givet Assistant to relativt store løft.

De to store løft er sket, som det typisk er tilfældet, på Googles egen hjemmebane først. Det er altså amerikanske brugere, der får lov at lege med de nye funktioner i første omgang, men det viser, hvad resten af verden har i vente.

Det ene løft er sket i forbindelse med Duplex, den server-baserede funktion, som Google annoncerede sidste år på udviklerkonferencen Google I/O. Det er den kunstige intelligens, der kan ringe restauranter, frisører med mere op og bestille f.eks. bordreservationer og tider til klipning på vegne af en Google Assistant-bruger.

Annonce:

Funktionen blev gjort tilgængelig i november for ejere af Googles egne Pixel-telefoner. Men nu ser det ud som om, alle amerikanere med iPhones og nyere Android-telefoner (med Lollipop eller senere versioner ombord) har mulighed for at bruge Duplex.

Foreløbig har XDA developers-websitet og 9to5Google fået bekræftet, at Duplex nu virker gennem Google Assistant på Samsung Galaxy S10 og Assistant-app’en på iPhone.

Det andet store løft kommer i form af kendis-stemmer til Google Assistant. Det er et princip, der i årtier har kunnet findes på GPS-moduler og -apps, hvor du har kunnet få instrukser om, hvor du skulle køre hen fra f.eks. kendte skuespillere som Arnold Schwarzenegger og John Cleese.

 

“Legendarisk” stemme

Som den første blandt de store, virtuelle assistenter har Google Assistant nu fået en kendis-stemme i form af sangeren John Legend. Du skal dog ikke forvente, at Legend synger alle svarene på dine spørgsmål, det er hans normale talestemme, du får lov at høre. Og det er næppe overraskende, at den ikke kan bruges på dansk.

Det er heller ikke alle spørgsmål, den digitale version af John Legend kan håndtere. Når du først har aktiveret John Legend-stemmen ved at sige ”Hey Google, Talk like a Legend”, kan han give dig vejrudsigten og andre relativt simple svar, der er skræddersyede til situationen. Han har også indspillet hele sætninger, der afspilles som svar på spørgsmål om hans privatliv og musik.

John Legend-stemmen er kun tilgængelig i en begrænset periode, men der er noget, der tyder på, at Google Assistant og måske også andre virtuelle assistenter i en nær fremtid kommer til at have langt flere kendisstemmer til rådighed.

Star Trek-legenden, skuespilleren og aktivisten George Takei skrev for nylig på Twitter, at han havde været i studiet for at indspille lyde og ord, sådan at man kan få hans stemme i ”dine yndlings hjemme-assistent-devices”. Men om han bliver den næste kendisstemme, der rammer Google Assistant er langt fra sikkert. Hans tweet blev nemlig sendt ud 1. april…

 

Annonce:
Forrige artikelApple snart klar med trådløse Powerbeats Pro
Næste artikelThe Rain sæson 2 kan ses på Netflix til maj
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.