Forside Nyheder

Nokia skruer op: 48MP sensor i billig smartphone

-

”40 megapixel på hovedkameraet? Hold lige min øl….”

Sådan synes Nokia og dets moderselskab HMD Global at have reageret, da de så Huaweis P30 Pro blive lanceret. Det er jo ingen hemmelighed, at Nokia allerede i 2012 introducerede PureView-mobilkameraet med 41 megapixel på, så de kan jo ikke rigtig have siddende på sig, at de skulle være bagud på sensorens opløsning.

Annonce:

Da Huawei sidste år satte en 40 megapixels sensor i P20 Pro var der mange tech-medier, der skyndte sig at lave sammenlignings-tests mellem Nokias seks år gamle Lumia 1020 med 41MP og den nye Huawei. Siden har Huawei haft 40MP-kameraer som hovedkameraer i bl.a. deres senere flagskibsmodeller Mate 20 Pro og den nye P30 Pro.

I første omgang så det ud som om, Nokia ville slå igen ved at putte fem 12MP-kameraer bagpå den nye PureView 9-telefon, og der gik spekulationer om, at det ville betyde 61-megapixels billeder. Men sådan er det ikke fat, eftersom kun tre af Nokia PureView 9s kameraer skyder i farver.

Nej, det blev i stedet mellemklasse-modellen X71 som Nokia brugte til at komme forrest i megapixel-kapløbet med. Hovedsensoren ombord på denne model har 48 megapixel, hvilket formentlig er det højeste, du kan finde i et smartphone-kamera lige nu – i hvert fald i dette prisleje. Nu er megapixels naturligvis langt fra det eneste, der skaber et godt billede, men X71 bruger også Nokias sædvanlige Zeiss-linser.

Men Nokia er ikke alene om at være forrest i feltet. I megapixel-kapløbet er smartphone-brandet faktisk stadig nødt til at dele førstepladsen med Huawei, og dertil kommer en anden kinesisk producent, Xiaomi, der begge har smartphones med 48 megapixel-kameraer ombord.

Kamerahul for første gang i en Nokia

Huaweis Nova 4 og Xiaomis Redmi Note 7 Pro bruger nemlig den samme smartphone-kamerasensor fra Sony som der sidder i X71. Disse to kinesere er dog ikke lanceret officielt i Danmark, så de skal parallelimporteres, hvis du vil have fat i dem.

Om dette bliver tilfældet med Nokia X71 ved vi ikke endnu. Foreløbig er X71 rettet mod Taiwan og Kina, skriver The Verge, der dog samtidigt noterer sig, at GSMArena mener at vide, at X71 vil blive lanceret i vestlige markeder under navnet Nokia 8.1 Plus – måske allerede i næste uge.

Ud over Sony-sensoren med de 48 megapixel er X71 en relativt normal Android-telefon baseret på den lettere skrabede Snapdragon 660-processor, 6GB hukommelse og Android 9 Pie. Det førnævnte kamera sidder i en trippel-konfiguration derudover bestående af et 8MP kamera med ultravidvinkel-linse og et 5MP dybdekamera.

Der er 128GB lagerplads, der kan udvides med microSD, et 3.500 mAh-batteri og Nokia har også begunstiget sine fans med et hovedtelefonstik. Den 6,4-tommer store FHD+-skærm har et kamerahul i stedet for et kamerahak, som det jo er populært at bruge i 2019 – og det er nyt i Nokia-sammenhæng.

Det betyder, at X71 er en smartphone til omkring 2.500-3.000 kroner, der samtidig har et skærm-til-overflade-forhold på 93%, og kun 7% er altså kant. Men vi får se, om den dukker op i Europa, sådan som GSMArena spår.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.