Forside Nyheder

Radiolytningen i Norge er tilbage på niveau med tiden før FM-sluk

-
Foto: Shutterstock.com

Da Norge som det første land i verden slukkede for FM radio faldt radiolytningen, men nu er den steget igen.

Norge indledte sluk af FM-radio i januar 2017, og blev dermed det første land i verden der fravalgte FM til fordel for de digitale alternativer DAB+ og internetradio.

Efter dette FM-sluk der faldt radiolytningen. Der blev registreret et fald på 10%, i forhold til hvor mange der lyttede til radio i Norge før FM blev slukket.

Annonce:

Samtidig blev der rapporteret om problemer med dækningen, og det betød at kun 3 ud af 10 nordmænd var positive overfor udviklingen.

Det norske Senterparti var endda ude og forslå at FM-nettet skulle tændes igen. Et forslag der dog døde igen da NRK fremviste de tomme racks hvor udstyret havde siddet. Udstyret til FM-nettet var for længst pillet ned og skrottet/solgt.

Nu viser en rapport fra WorldDAB, der blev frigivet under konferencen Radio Days Europe i Lausanne, at den negative udvikling er vendt. Det skriver Advanced Television.

Den samlede radiolytning her i 2019 er stort set tilbage på niveau med 2016, før norges FM-sluk. I 2016 var den daglige ‘reach’ på 68%, mod 67% her i 2019. Den samlede tid der forbruges på radio er steget, fra 127 min/dag i 2016 til nu 146 min/dag.

86% af de daglige radiolyttere benytter DAB+ mod 55% i 2016.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.